Visingsös höstmarknad

I helgen var det Visingsös höstmarknad, och vi hade bestämt att vi skulle åka dit med våra och mina bröder och respektive. Vi packade ihop oss i tre bilar, och vid 11.30 stod vi i Gränna hamn. Vi hade bokat färjan över 12.00, och vi var glada att vi gjort det och slapp stå i “chansar”-filen då det snabbt ökade med bilar. När vi stod i kön gick de även runt och delade ut häften för marknaden med karta vart alla olika ställen låg.

Efter cirka 25 minuter över med färjan så dockade vi på ön, och kunde börja åka. Eftersom det var lunchtid så bestämde vi oss för att åka och äta lunch direkt. Vi valde Visingsö Pensionat och Café som bara låg ett par minuter ifrån färjan. De serverade en kycklinggryta och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Det var en buffé där man fick ta så mycket man ville, vilket är utmärkt när man är 13 stycken som skulle äta. Eftersom vädret var på vår sida så valde vi att sitta ute och satte ihop ett par bänkar till ett långbord.

Väldigt god mat, och en mysig miljö med sittplatser både inne och ute. Så ska ni till Visingsö så kan jag verkligen rekommendera att ni svänger förbi.

Mätta och belåtna åkte vi vidare söder ut till Persgårdens gårdsbutik och galleri. Men det var inte så stort utbud som vi trott det skulle vara. Det var ett par bord som sålde lite honung, müsli, nötter och bär, lite korgar och fika. Vi hade hoppats på lite mer grönsaker och egen odlat. Efter det åkte vi vidare och tittade på alpackor som både vuxna och barn uppskattade att titta på. Sedan kom vi ner till Näs, södra änden, och började på vår resa norrut igen. Vi stannade på en loppis, som inte heller var så mycket att ha. Vi körde förbi flera små loppisar längs vägen, och även några mindre gårdsbutiker men det var så mycket bilar att det inte direkt gick att stanna. Och när vi körde förbi såg vi att det bara var ett litet stånd med några fåtal grönsaker och frukter.

Vid 15-tiden kände vi oss ganska så klara och rörde oss tillbaka mot hamnen. Där gick vi lite i örtträdgården, och köpte glass i en glassbar där man fick själv lägga upp så mycket man ville ha och betala per hekto. Så vi satt och pratade, åt glass och tittade på remmalagen som åkte förbi medan vi väntade på vår färja som gick 16.15.

Det var en väldigt mysig utflykt, och Visingsö är så vackert att åka runt på. Vi fokuserade på marknaden och ska definitivt åka tillbaka för att bara åka runt för att titta på alla sevärdheter och njuta av den vackra miljön. Vi hade så trevligt, och det var kul att kunna åka ihop allesammans, men marknaden var inte den skördefest som de marknadsfört den som. Nu kanske pandemin spelar in lite att det inte var lika många som ställde ut och sålde, men jag känner inget behov att åka tillbaka för själva marknaden. Höjdpunkten på marknaden var helt klart pensionatet och cafét där vi åt, och vi fick en trevlig utflykt ihop!

5 thoughts on “Visingsös höstmarknad

Add yours

  1. Ni verkar ha haft en mysig tur ändå. Förra sommaren var vi i Gränna och tog oss över till Visingsö. Tror det var där vi åt lunch då vi var där 🙂

  2. Men vad mysigt med höstmarknad. Jag blev lite avis. Att besöka Visingsö och gå på markand lät kul. Har inte varit där sedan jag avr barn och det jag minns är REmmalaget man fick åka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: