”Ett hov av dimma och vrede” av Sarah J. Maas

Fakta:

Författare: Sarah J. Maas
Förlag: Modernista
Originalspråk: Engelska
Utgiven: 2018
Antal sidor: 664
Genre: Fantasy
Serie: Ett hov av taggar och rosor – del 2. Recension av del 1 tittar ni här

Handling:

Efter att Feyre lyckats bryta Amaranthas  förbannelse hemsöks hon av mardrömmar från sin tid under berget, av hon tvingats göra för att befria Tamlins folk. Hon håller på att tyna bort när Tamlin som stänger in henne i vårhovets herrgård och av bröllopsförberedelserna. Ingen av dem har glömt hennes överenskommelse med Rhysand, Natthovets fruktade höglord. När Rhysand utkräver sin del av avtalet får Feyre reda på att han behöver höglordernas krafter hon besitter för att stoppa en större ondska som vaknat till liv. Men för att göra det behöver hon läka sin skadade människosjäl, och lära sig hantera sina storslagna krafter. Samtidigt som hon navigerar genom passion och politik, och försöker hon bestämma sig för hur hon vill leva och forma sitt liv och framtid i världen som klyfts mitt itu.

Omdöme:

En väldigt bra och välskriven bok. Den är den andra i serien om Feyre, och den var lika fängslande som den första. Världsbygget som författaren gjort är fantastiskt och fullt av fantasi. Precis som första boken så skrivs den i jag-form där man får följa Feyres tankar, upplevelser och känslor. Gestaltningen är suverän även om det kan bli lite väl mycket på några få ställen för min del. Karaktärerna har flera dimensioner och finns många tvister och vändningar som man inte ser komma. Den har en bra blandning mellan spänning, romantik och känslor. Jag har både känt mig lycklig över karaktärerna och gråtit för deras skull. Den är mörk, och vissa partier får en rysa ordentligt längs ryggraden och det kan vända sig lite i magen. Det är en spännande bok som avslutas med en riktig cliffhanger som får en att vilja dyka in i nästa bok direkt. Rekommenderas till alla fantasyfans! Och ska man läsa denna bör man ha läst första delen för att hänga med ordentligt.

Mitt omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐

detkaosvikallarvardag

9 kommentarer på ””Ett hov av dimma och vrede” av Sarah J. Maas

  1. Letar bra böcker just nu. Efter de sju systrarna har jag inte hittat någon jag fastnat riktigt för. Lyssnade iof på en biografi som jag kommer skriva om nästa vecka.

  2. kul att du verkligen gillade boken 🙂 det är roligt när man hittar en bok som man inte kan sluta läsa.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: