“Lilla bokhandeln runt hörnet” av Jenny Colgan

Fakta:
Författare: Jenny Colgan
Orginalspråk: Engelska
Förlag: Massolit
Utgiven: 2018
Antal sidor: 343
Genre: Feelgood
Serie: Den lilla bokhandeln del 1

Handling:

Den blyga bibliotekarien Nina förlorar jobbet när biblioteket stänger. Med bilen och huset fullt av övergivna böcker får hon idé: att starta en egen bokhandel på hjul, och göra det som hon älskar – para ihop rätt person med rätt bok. Nina hittar den perfekta bussen i en annons, men det enda problemet är att hon måste flytta till Skottland för att uppfylla sin dröm. Nina ger sig ut i det okända och faller snabbt för det skotska höglandet. Hon möter olika människor som påverkar hennes liv  som Lennox, den barske bonden som är  hennes hyresvärd, och charmige och posieälskande tågkonduktören Marek, samtidigt som hon inser att livet har mer att erbjuda än böcker.

Omdöme:

En mysig feelgood med vackra miljöbeskrivningar av Skottlands landsbygd och genuina karaktärer. Boken handlar om att följa sin dröm, att lämna tryggheten och ge sig ut i det okända för att lyckas uppfylla den, vilket jag tycker är inspirerande. Man får följa hur Nina utvecklas och hur hon tar sitt nya jobb och hem in i sitt hjärta, samtidigt som hon inte riktigt får ordning på sitt kärleksliv. Handlingen är enkel men ändå lite gripande. Dock är den ganska förutsägbar, och tyvärr faller upplösningen i slutet av boken lite platt för mig, och jag hade mer att önska. Boken är lätt att läsa och passar utmärkt när man vill mysa med en stämningsfull bok och en kopp te.

Mitt betyg är ⭐⭐⭐⭐

3 thoughts on ““Lilla bokhandeln runt hörnet” av Jenny Colgan

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: