Vi testade alcohol ink med kangaskreativa

Min svägerska, Julia, håller på med alcohol ink och pouring, vilka är två målningstekniker som hon även håller kurser i. Vi hade gett min mamma i födelsedagspresent att hela familjen skulle ha en skapardag tillsammans, och då valde hon att vi skulle testa alcohol ink.

Vid alcohol ink använder man alkoholbaserat bläck, isopropanol(alkohol) och ett syntetiskt papper. Antingen kan man droppa ut färgen först och sedan alkoholen på det, eller tvärtom. Men när bläcket löses upp i alkoholen så kan man blåsa ut färgen för att skapa vackra mönster. Man kan blåsa olika hårt, i olika riktningar och med sugrör för att få olika effekt och mönster. Ju mer alkohol desto mer späs bläcket ut och ger en svagare färg. En droppe alkohol kan även ge ett ringmönster.
Ett väldigt roligt sätt att måla, och det spelar ingen roll hur duktig man är på att rita eller måla. Alla kan hålla på med detta och experimentera sig fram med färger och former, och allt man gör bli unikt!

Vi hade bokat en lokal mellan 11-17, men förlängde till 20 då det var många som ville fortsätta måla och skapa med färgerna. Det är en häftig teknik, och det är väldigt enkelt att hålla på med när det faller in eftersom om man vill fortsätta med en tavla och färgen torkat så är det bara dutta på lite isopropanol med en pipett och börja blåsa. Något man bör tänka på att färgen inte går bort från kläderna, så man kanske inte ska ha finkläder på sig när man håller på.
Nu har vi mycket kvar att lära när det kommer till tekniker inom detta men jag är så nöjd med vad jag lyckats skapa, och likaså är Joakim. Nu ska vi bara skaffa lite ramar så kommer våra unika, färggranna tavlor att komma upp på väggarna här hemma framöver.

Jag tycker definitivt att ni ska besöka kangaskreativa på instagram. Där får ni se mer vad Julia kan göra, och om man skulle vara intresserad av att köpa en tavla så tar hon emot beställningar!
Här har ni lite av vad vi skapade, och jag är så nöjd med den sista tavlan!

9 thoughts on “Vi testade alcohol ink med kangaskreativa

Add yours

  1. Vilken rolig grej att göra tillsammans och vilka alster ni fick till. Den där sista är väldigt fin och kommer pryda väggen fint.

  2. Underbart med kreativa workshops. Det höll jag i flera när jag jobbade som ateljerista. Jisses så roligt vi hade och vad givande det var även om jag var ledaren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: