“Antiloper” av Ester Roxberg

Fakta

Författare: Ester Roxberg
Förlag: X publishing AB
Utgiven: 2011
Antal sidor: 215
Genre: En crossover, skönlitteratur

Handling

Astrid och Ellen har inte mycket gemensamt , men ändå blev de bästa vänner från första dagen på gymnasiet och tänker vara det för alltid. De drömmer om att få lämna staden de bor i och planerar att resa till Barcelona tillsammans när de tagit studenten. Men mer och mer förändras Ellen – hon drar sig undan mer och mer för omvärlden och från Astrid. Hon försvinner mer i sig själv, och den glada idrottstjejen tynar bort mer och mer och Astrid vet inte riktigt vad hon ska göra för att hjälpa sin vän i mörkret och tomheten hon känner.

Omdöme

Boken har ett lite annorlunda berättarperspektiv än vad jag är van vid. Som läsare är man Astrid som skriver till Ellen, och ibland får man även läsa lappar och brev som Ellen skrivit till Astrid. Men det gör att man som läsare kommer mycket närmare historien och känslorna. Språket får en verkligen att känna att man är en gymnasieelev och allt som försiggår i deras huvuden, hur man längtar efter att komma ut i livet efter gymnasiet. Men även ångesten som kan finnas där. Vad är meningen med livet? Vad äter man till frukost som vuxen?
Den handlar om depression och skuldkänslor, och det blir ibland tungt att läsa – men det är ett så viktigt ämne att ta upp. Boken känns så äkta och okonstlad i sitt språk, och det kan ha en del att göra med att den är en gjort i ett minne till en vän av författaren.
Det är en gripande bok som jag verkligen kan rekommendera att läsa!

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐+

5 thoughts on ““Antiloper” av Ester Roxberg

Add yours

  1. Spännande, denna har jag inte hört talas om. Lyssnade klart på en bok idag och har inte jättemånga sidor kvar av den jag läser så jag ska snart sätta klorna i ett par nya böcker 🙂

  2. Intressant!
    Lite kul med ett annorlunda berättarperspektiv. Låter som en bok väl värd att läsa. Tack för tipset!

  3. Låter som en bok kanske även jag som inte gillar böcker skulle kunna ge mig på. Fast jag har ju en jag inte läst klart på hundra år :/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: