Utmaning – min bokhylla

Här kommer veckans tema på “min/mitt …” utmaningen. Förra vecian var det garderoben, och denna vecka är det böcker – antingen fysiska eller lyssnarlistan.

Vad för typ av böcker har du flest av i bokhyllan?

Min bokhylla består mest av fantasy och deckare. Men det finns även en del thriller och andra generer.

Hur är din bokhylla sorterad?

Jag har alla böcker från samma serie och författare ihop. Jag skulle vilja ha pocket och inbundna böcker uppdelade men när jag har några böcker från samma författare både i pocket och inbundet så blir det lite fel enligt mig.

Vilken är den konstiga boken du läst?

Det är helt klart Parfymen som vi läste på svenskan i gymnasiet. Den handlar om kille som kan känna alla lukter men inte har en egen lukt. Så han börjar försöka göra parfymer med alla lukter han känner för att skapa den perfekta parfymen, och snart upptäcker han att han dras till vissa kvinnors lukter och dödar dem för att kunna utvinna deras doft. Den är riktigt rå och väldigt konstig. Jag kan även säga att vår svenskalärare kollade bort flera gånger när vi såg filmen sen.

Har du någonsin skämts/tyckt det varit pinsamt att du läser en viss bok?

Jag vet inte om jag skulle säga att jag skämts, men det finns definitivt böcker jag valt att inte sitta och läsa på allmänna platser som till exempel Fifty shades of Grey -serien eller Överenskommelser.

Kan du sluta läsa en bok som du inte tycker är särskilt bra eller måste du läsa klart?

Mitt stora dilemma när det kommer till böcker att jag har svårt att sluta läsa en bok även om jag inte gillar den. Jag måste avsluta boken, vilket gör att om det är en dålig bok så drar jag mig för att fortsätta läsa och jag blir lite stillastående med läsningen.

Om du skulle skriva en bok om ditt liv – vad skulle den få för titel?

Min titel hade nog varit : Att våga välja – det kan inte bli mer än fel men det kan bli otroligt bra!

Min titel hade nog varit – Att våga chansa

Vilket är ditt bästa boktips just nu?

Den här är lite svår. Men just nu kan jag rekommendera “Solens dotter” för den som gillar fantasy, eller för den som gillar romance är “Ordets makt” en novell som är bra. Annars finns även “Små eldar överallt” som just nu går i mina hörlurar.

Om ni känner för att haka på min utmaning så är det bara att kopiera frågorna till er blogg, men glöm inte att länka till mig! Nästa tisdag kommer det ett nytt ämne.

11 thoughts on “Utmaning – min bokhylla

Add yours

 1. Men vad efter jag är i dina utmaningar haha , jag dela den med garderoben idag, jag får väl va sådär en vecka efter i dina utamningar ja haha 😉 . Det där med sorteringen i bokhyllan är verkligen en kluring får man till det på ett sätt , kan man inte ha det på det andra , jag har nog mina i storleks ordning lite bara för dom inte ska fara runt i visa hyllor tror jag i alla fall XD

 2. Spännande!
  Jag läser ju massor, men har faktiskt ingen bokhylla 😛
  Böcker jag ska läsa ligger i ett skåp och de jag har läst ger jag bort. Jag läser aldrig om en bok och sparar dem därför inte.

 3. Jag kände igen det, undra om jag inte börjat läsa på den boken men lagt av lika snabbt igen… 🤣 jag är ju inte mycket för böcker, äger kanske fem stycken 😊

 4. Kul utmaning!
  Jag har mest feelgood i min bokhylla men även kriminalromaner och självbiografer.
  Jag har dock nästan uteslutande pocketböcker, gillar pocket och tycker inte om inbundna böcker.
  Jag lyssnar också mkt på ljudböcker.

 5. Jag gillar också deckare och så gillar jag självbiografier. Har ingen bokhylla längre och de flesta böcker jag har kvar ligger på vinden. Har en del självbiografier och yogaböcker bredvid i sängbordet.
  Jag läste mycket genom hela min uppväxt och fram tills för en 15 år sedan. Min mamma jobbade på bibliotek. Nu läser jag lite då och då.
  Boken som jag läst flest gånger är Solrosskogen av Torey Hayden. så den får nog vara Bästa boken.
  Kram Kajsa

 6. Å, denna utmaningen vill jag haka på! Har ganska många lika svar som du, har tex svårt att sluta läsa en bok jag inte tycker är speciellt bra. Länkar till dig när jag svarat på alla frågorna 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: