Utmaning – Mitt kylskåp

Då är det tisdag igen vilket innebär att det är dags för utmaningen. Förra veckan var det bokhyllan och denna veckan är det kylskåpet.

Vilka tre livsmedel/produkter måste alltid finnas i ditt kylskåp?

Ägg, smör och någon form av frukt

Har du någon speciell organisering i kylskåpet?

Vi försöker ha det. Grönsaker och frukt hamnar längst ner och när vi har handlat så är ofta kylskåpet i bra ordning men allt eftersom veckan går och matlådorna stuvas in och tar plats i kylskåpet som blir det inte riktigt så organiserat som man önskar. Vi kan även behöva stuva om så det inte ska bli för tungt på ett hyllplan.

Förvarar du något i kylskåpet som egentligen inte behöva vara kylt?

Ja, det gör jag. Till exempel buljongtärning. Sen kan man ju alltid debattera om man ska ha vissa frukter i kylskåpet eller inte. Men det är där de hamnar hemma hos oss.

Hur ställer du dig till bäst-före-datum?

Jag använder det som en riktlinje men slänger aldrig något för att bäst-före-datumet gått ut. Inspektera och lukta är det som gäller innan något slängs.

Hur ofta städar du kylskåpet och vad är det äldsta som du haft i kylskåpet?

Förmodligen alldeles för sällan då jag inte ens kan komma på när det var sist. Borde kanske göra det innan vi handlar på söndag.
Äldsta är förmodligen någon burk med sylt eller marmelad. Vet att jag har en i kylskåpet nu som är sedan 2017!

Finns det något som aldrig kommer finnas i ditt kylskåp?

Det är nog ganska mycket men bland annat snus, färdigmat och gula ärtor.

Om du skulle laga en maträtt av det som finns i kylskåpet just nu, vad skulle det vara?

I nuläget hade det blivit en lunchomelett med tomat och mozzarella med en ordentlig sallad till.

Om du känner för att delta i utmaningen är det bara att kopiera frågorna till din egen blogg eller svara i kommentera. Om du lägger upp på din blogg så får du gärna länka till mig!

10 thoughts on “Utmaning – Mitt kylskåp

Add yours

  1. va roligt att se in lite i andras kylskåp ja hur ofta ska man städa kylen egentligen gör det säkert också alldeles för sällan 😂❤

  2. Det är så lätt att glömma städningen där, men försöker komma ihåg det inför varje storhandling. Ofta torkar man bara fläckar tyvärr.

  3. Ordning i kylskåpet har alltid varit viktigt för mig. Men jag ogillar ordning över lag så inte så konstigt kanske. I mitt skåp måste det finnas ägg, en liter mjölk och smör

  4. I mitt kylskåp måste det alltid finnas ägg, mjölk och smör. Borde städa kylen mer ofta, men det blir inte av. Rolig utmaning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: