“Dagboksanteckningar från ett källarhål” av David Wiberg

Fakta
Författare: Daniel Wiberg
Förlag: Lilla Piratförlaget
Utgiven: 2013
Antal sidor: 322
Genre: Skönlitteratur för barn och ungdomar

Handling

16-åriga Linnea räknar ner till Peace and Love – festivalen. Hon har mycket tankar men pratar inte så mycket, i stället skriver hon ner sina tankar och känslor sin dagbok ihop med bilder och serier hon tecknar. Hennes bästa vän Janine börjar ta avstånd från henne och Linnea vet inte hur hon ska förhålla sig till det. De byter svenskalärare i skolan till en som blir riktigt populär i klassen. Hon är dessutom olyckligt förälskad i en kille som hon kallar för A och brukar hänga på plantagen där han jobbar bara för se honom.

Omdöme

Boken är skriven i dagsboksform där man som läsare får följa Linneas tankar. Den innehåller även foton och serier som “Linnea” ritat vilket var ett roligt sätt att få fram hennes tankar, känslor och personlighet. Den tar upp ämnen som ofta är viktigt i den åldern som ensamhet, vänskap och obesvarad kärlek. Det innehåller väldigt mycket ältande och har en svart humor. Jag hade väldigt svårt att komma in i boken då den använde mycket slang som jag inte är van vid, och ärligt talat så visste jag inte vad allt betydde. Jag var nära på att lägga ner boken men det lossnade lite när jag nått en tredjedel. Någon direkt igenkänningsfaktor till Linnea hade jag inte heller och tyckte inte att hon utvecklas något nämnvärt under historien. Tyckte att boken saknade någon vändningspunkt utan malde mest på om samma saker hela tiden så det blev ganska tradigt.

Mitt betyg ⭐

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: