“En storm i juletid” av Camilla Davidsson

Fakta
Författare: Camilla Davidsson
Förlag: Printz
Utgiven: 2021
Antal sidor: 347
Uppläsare: Gunilla Leining
Genre: Feelgood

Handling

Alice älskar normalt sätt julen, men inte i år. Pandemin har gjort det möjligt för henne att dra sig undan efter det stora svek som hon utsattes för förra julen, och hon har mer eller mindre isolerat sig själv. Hon försöker frilansa med att hjälpa författare med sina manus, något hon hakat sig fram mig efter att hon förlorat sitt jobb på förlaget i samband med pandemin. Något som hon hållit hemligt för sina föräldrar, precis som sveket hon blivit utsatt för. Alice kontaktas av deckarförfattaren Samuel Engman som arbetar på ett manus utanför hans normala genre. I desperat behov av tjäna pengar tackar Alice ja till jobbet. I början är samarbetet lite trögt, och Alice blir störd av katten Confucius vars ägarinna lockar ur Alice ur sin ensamhet tillsammans med flickan Poppy.

Omdöme

Men charmig feelgoodroman med bra karaktärer, gillar verkligen den bestämda flickan Poppy. Handligen är ganska enkel och förutsägbar, vilket feelgood ofta är. Men det som är lite roligt är att man får lite av två historier i en eftersom man som läsare även får följa huvudkaraktären i Samuels manus. Den ger även en inblick i förlagsbranschen vilket jag tycker var väldigt kul. Den har en varm och lättsam stämning, och innehåller svek, vänskap, författarskap, drömmar och självklart kärlek. Men även att hitta tillbaka till sig själv efter att livet inte blivit som det skulle. En mysig feelgood som jag rekommenderar!

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

Årets första julroman för min del, och det kommer bli betydligt fler.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: