Utmaning- mina vanor och rutiner

Förra veckans utmaning var mitt hem och denna veckan går vi in på lite vanor och rutiner. Hoppas att ni vill vara med!

Är du en rutinmänniska, och hur reagerar du när dina rutiner ändras?

Jag är en riktig rutinmänniska och tycker om att dagarna är uppstyrda så jag vet vad som ska göras. Men jag gillar även spontanitet – vid rätt tidpunkt. Om mina rutiner ändras eller uteblir så hamnar jag ofta lite ur balans och kan tappa humöret lite beroende på vad det är för rutin som rubbas.

Har du någon speciell morgon- och kvällsrutin?

Jag har börjat att läsa varje morgon innan jag går upp, och det är en väldigt skönt med en så mjuk start på dagen innan allt sätter igång.
På vardagskvällarna brukar vi ha egentid efter att Melissa gått och lagt sig till klockan 21 och efter det är mystid i soffan. Och den rutinen gillar jag för då får vi båda tid att göra sådan vi vill göra men inte hunnit med under dagen och sedan kan vi umgås i soffan. Sen har jag en obligatorisk lässtund innan jag ska sova.

Har du någon vana/rutin som du skulle vilja börja med?

Nu den senaste tiden har det blivit lite sämre med träningen och jag skulle vilja komma in i lite bättre i den igen – nu är det två gånger i veckan och dagliga promenader, men skulle vilja vara uppe i tre.
Sen skulle jag vilja börja få in en rutin med lite avslappningsövningar.

Har du någon vana som är viktigare för dig än de andra, som du absolut inte vill avvika ifrån?

Efter alla morgonbestyren, lämning på förskola och hundpromenad så brukar jag fixa mig en kopp te och sätta mig ner och antingen läsa eller skriva i lugn och ro. Den är riktigt viktig för mig – att få koppla av och låta min kreativitet flöda. Jag kan avvika ifrån den men då brukar jag kompensera med att ta den stunden någon annan tidpunkt på dagen.

Har du någon dålig vana som du skulle vilja sluta med?

Småätandet som uppstår när jag är lite uttråkad vore trevligt att sluta med – för det mesta dricker jag te när jag börjar bli sugen.

Hoppas ni vill haka på, och om ni lägger upp ett inlägg på er blogg får ni gärna länka till mig. Nästa tisdag blir det ett nytt ämne.

8 thoughts on “Utmaning- mina vanor och rutiner

Add yours

  1. Jag har egentid när Karim somnat jag med och det behövs för att varva ner efter dagen. Jag har vissa rutiner som jag behöver men annars under dagen kan jag bryta rutiner men inte mina morgonrutiner och kvällsrutiner

  2. Älskar rutiner men nu när jag bara går hemma har det inte direkt blivit några. Man sover tills man vaknar, dricker kaffe äter frukost sen sker det som sker. Haha saknar faktiskt rutinerna mycket 😊

  3. Jag gillar rutiner, men uppskattar spontanitet. Måste få mitt kaffe direkt på morgonen annars blir hela dagen förstörd. Kul att läsa dina rutiner.

  4. He he, jag ligger fortfarande lite efter med dina utmaningar, men jag kämpar på 🙂 Jag uppskattar dem iaf!
    Jag har nog ganska mycket rutiner när jag tänker efter…

  5. ja jag är en rutin och en plandrande människa men numera har jag kunnat lära mig att även kunna ta saker spontant

  6. Kul med utmaningar, jag kanske hänger på!

    Jag önskar att jag kunde bli morgonmänniska men det ligger inte för mig att lämna sängen. haha

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: