”Ett hov av vingar och undergång” av Sarah J. Maas

Fakta

Författare: Sarah J. Mass
Förlag: Modernista
Originalspråk: Engelska
Utgiven: 2020
Antal sidor: 728
Genre: Fantasy
Serie: Ett hov av taggar och rosor – Del 3

Handling
Feyre har återvänt till Vårhovet där hon är besluten att första Tamlin hov från insidan samtidigt som hon ska samla information kring kungen av Hyberns planer för att ta över Prythian och riva muren som skiljer dem från människorna. Hon spelar ett livsfarligt spel, och när kriget förvärras måste de samla höglorderna från hoven och hon söker allierade på oväntade ställen. Men den stora frågan är vem som går att lita på. Samtidigt försöker hennes systrar anpassa sig till sin nyfunna odödlighet och sina krafter, och Feyre är rädd att hennes älskade Rhysand är beredd att offra sig själv för att rädda alla de bryr sig om.

Omdöme

Fartfylld och spännande fantasy. Den bygger på tidigare böcker så man måste ha läst de tidigare böckerna för att hänga med. Det är några missar i översättningen men det påverkar inte läsupplevelsen så mycket. Den har tydliga beskrivningar av miljöer och karaktärer som gör det lätt att se dem framför sig. Trots att den har över 700 sidor så blir den aldrig tråkig. Jag gillar verkligen relationen som Feyre och Rhysand har. Den innehåller en hel del tvister och vändningar, och den spelar på ett register av känslor. Upplösningen på boken är oväntad och händelserik. Däremot har jag velat veta lite mer av vad som händer med några karaktärerna i slutet, men det lämnas väl lite öppet för fantasin. Men
För den som gillar fantasy så jag kan helt klart rekommendera hela serien.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐

detkaosvikallarvardag

6 kommentarer på ””Ett hov av vingar och undergång” av Sarah J. Maas

  1. Bra med boktips, dock ett tag sedan jag läste fantasy sist och pga tidsbrist så hoppar jag nog denna serie men kul att läsa om vad andra läser tycker jag

  2. Fantasy är inte riktigt min genre, mer dotterns faktiskt 🙂 Vi läste en del tillsammans när under något år när hon kunde läsa själv men vi tyckte det var mysigt att få den där stunden på kvällen tillsammans 🙂

  3. Min man älskar fantasy, men jag har inte läst det så mycket. Däremot gillar jag fantasy på film. Det blir ofta magiskt tycker jag, Kanske får börja läsa lite också?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: