Utmaning – min musik

Tisdag igen, är det bara jag som tycker veckorna går fort? Här kommer den här veckans utmaning med temat musik. I tidigare veckor har vi gått igenom garderoben, bokhyllan, kylskåpet, hemmet och vanor.

Kan du spela något instrument?

Nja, jag höll på att lära mig att spela gitarr ett tag. Jag kan en del ackord och några enkla visor men jag skulle inte säga att jag kan spela så pass bra att jag skulle låta någon annan höra.

Hur skulle du beskriva din musiksmak?

Min musiksmak är väldigt blandad och beror mycket på vad jag är på för humör. I spellistan finns det många tidlösa klassiker och mycket nytt också.

Finns det någon typ av musik du inte gillar?

Hiphop och rapp är inte min typ av musik. Det funkar bra med rapp som en vers i en låt men inte hela låten.

Har du någon låt som betyder mycket för dig?

Jag har en del låtar som väcker starkare känslor än andra. Men jag måste nog säga Det vackraste med Cecilia Vennersten och Perfexcy med Ed Sheeran som vi hade på vårt bröllop.

Brukar du sjunga med till musik?

Ja, när jag är hemma eller åker bil. På så vis är det bara min familj som få stå ut med min inte så vackra sångröst.

Vilka låtar lyssnar du mest på just nu?

Just nu är det mycket svensk musik, för att par år sedan hade jag svårt att lyssna på svensk musik men nu är många av favoriterna svenska. Men de låtarna som varit mest spelade den senaste tiden är Eld & Lågor av Victor Leksell, Tystnar i Luren av Victor Leksell och Miriam Bryant, If I die young av Julia Sheer och en hel uppsjö låtar av Miss Li.

Tycker det är så roligt att läsa era svar! Och som vanligt så får ni gärna länka till mig om ni lägger upp frågorna på er blogg!

11 thoughts on “Utmaning – min musik

Add yours

 1. Har nog inte ens hört de du nämnde längst ner, lyssnar aldrig på radio heller så man missar mycket nytt. Jag är ju mer en Metallica, volbeat lyssnare 🤩

 2. Å vad kul med en musikutmaning! Älskar musik! Är också all-lyssnare, och har svårt för riktig gangstarap 🙂 Nu ska jag svara på utmaningen hos mig 🙂

 3. Vad kul att du kan spela lite gitarr 😊 jag älskar musik men jag är ointresserad att lära mig spela 😊. Förr när jag va yngre älskade jag hiphop men inte nu

 4. Jag gillar musik, men lyssnar bara i bilen. Hemma vill jag att det ska vara tyst. Jag har spelat piano en herrans massa år och sjunger ibland på nån begravning eller dop. Men nu var det länge sen 🙂

 5. Lyssnar också mest på musik i bilen och då passar jag på att sjunga med. Det vackraste hade vi också på vårt bröllop. Så vacker.

 6. Kul med en musikutmaning.
  Musiksmak är roligt och jag skulle säga att min är en aning schizofren. Allt och lite till och beroende på vart jag lyssnar på musik. I bilen ska det vara högt med mycket bas och då får man gärna sjunga med. Kul att läsa dina svar.

 7. Jag älskar musik och jag älskar att sjunga. Det är också roligt att låtsas att man sjunger opera när man typ ropar till barnen att middagen är klar. Sånt knas håller vi på med i min familj. haha

  Kan det vara så att svensk musik har blivit bättre? Jag upplever också att jag lyssnar på mer svensk musik nu än tidigare. Kanske bara är att jag har blivit gammal och inte minns. hahaha

 8. Jag lyssnar på det mesta utom tecno, gillar också att sjunga hemma då sångrösten inte duger så bra till annat..Kul utmaning och rolig läsning

 9. Musik är kul och en viktig del. Sjunger gärna högt i köket, duschen eller i bilen. Här är smaken allt från tung hårdrock till klassisk musik…men jag håller med rap och hiphop kan bli för mycket. Viss dansband har också tendens att bli lite för mycket ibland.
  Kram Kajsa

 10. Kan tyvärr inte spela något. Spelade lite tvärflöjt på mellanstadiet men det var skittrist. När jag var 16-17 var jag coopare och gillade både synt och punkmusik

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: