”Julmiraklet” av Caroline Twamley

Fakta
Författare: Caroline Twamley
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2021
Uppläsare: Hanna K. Schmitz
Genre: Romantisk feelgood

Handling
Boken börjar med att man får följa Petters sommarromans med Inger i tonåren. De kommer från helt skilda världar men blir snabbt förälskade i varandra, och lovar varandra evig kärlek.
Sextio år senare hyr Daniel ett hus ute på landet för att komma ifrån storstaden, kvinnan som svikit honom och att få tid att jobba med sin författardröm. Huset han hyr är allt annat än den vitmålade drömmen som det stod i annonsen och uppe på vinden hittar han ett brev som ger inspiration till hans historiska roman.
I huset bredvid bor Sara tillsammans med sin livliga labrador. Efter att hennes mor gått bort och hennes relation till sin syster blivit mer avlägsen så är hennes pappa den enda hon har kvar. Snabbt uppstår en attraktion mellan henne och Daniel, och den stundande julen som inte varit så lustfylld hittills får återigen lite hopp när han kommer med ett förslag.

Omdöme

Boken har ett bra flyt och korta kapitel där man får som läsare växla mellan att följa Sara och Daniel vilket gör att man får se hur de båda upplever situationen. Jag gillar karaktärerna – hunden Ford är en riktig glädjespridare och jag tycker att den gamle bonden Petter verkar vara hur charmig som helst. Dock så kan jag tycka att Daniel är lite väl mesig när det kommer till hans ex Gabriella. Den innehåller inte så mycket drama, utan det är mer fokus på relationer och så har den ett kärleksmysterium. Handlingen har oväntade tvister, vilket jag tycker är lite unikt för en feelgood eftersom de ofta kan vara ganska så förutsägbara. En väldigt mysig och julig roman med oväntad vänskap och kärlek.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

detkaosvikallarvardag

8 kommentarer på ””Julmiraklet” av Caroline Twamley

  1. Tack för tipset! Gillar att ha lite lättsamma julböcker att blanda med om jag lyssnar på deckare eller thrillers. Just nu har jag fastnat för Pascal Engmans böcker och de jag lyssnat på hittills är ganska grymma. Då är det skönt med lite odramatiskt julmys 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: