Kontraktet är påskrivet!

Mitt bokkontrakt är nu påskrivet, eller ja, det blev det faktiskt redan förra veckan. Ni som läst tidigare inlägg om detta vet att det var två förlag som sagt att de var intresserade av mitt manus, vilket så klart var väldigt roligt och överväldigande. Efter att jag tagit några dagar att tänka över vilket jag skulle välja, ställt de båda lite frågor och resonerat fram och tillbaka så landade jag i ett beslut som jag känner är rätt för mig. Min debutroman kommer att ges ut med Visto förlag. Boken är en dystopi för unga vuxna – kommer berätta mer om den framöver.

Nu har mitt manus även skickats vidare till en redaktör, så nu väntar jag med både spänning och fasa över att ett mejl ska trilla in från henne. Jag får påminna mig själv flera gånger att redaktören har många manus att jobba med så att det kan ta ett tag innan kan går kommentarer på mitt, men likt förbaskat så klappar hjärtat hårdare varje gång jag hör mobilen plinga till att jag fått ett mejl!

Mitt självförtroende pendlar upp och ner just nu. Ena stunden är jag fylld med lyckorus och helt överväldigad av tanken att jag ska bli en publicerad författare, för att i nästa sekund fundera på vad jag egentligen gett mig in på och bli orolig över att ingen kommer tycka om det jag skrivit! Så nu får jag ta ett djupt andetag, försöka lägga de tankarna åt sidan och skriva på uppföljaren – något måste jag ju göra medan jag väntar på redaktören!

20 thoughts on “Kontraktet är påskrivet!

Add yours

  1. Så spännande, det är alltid roligt att bli publicerad, dock nervöst eftersom det är din första bok, men det är faktiskt mest man själv som har hjärnspöken för det..tycker de kommande böckerna är värre att ge ut, för då har man förlagets och läsarnas förväntningar att leva upp till, man vill ju inte att läsarna ska bli besvikna.. Kommer nog att gå toppenbra med allt..roligt!

  2. Men gud vad spänande att du ska släppa en bok 🤗 kul att det händer bra saker för dej

  3. Wow du borde vara riktigt stolt över dig själv det är inte alla som kan skriva en bok…Vad roligt att det var 2 st som var intresserad ich att du fick bestämma vem det skulle bli till slut…

  4. Det är så spännande med din bok. Ser fram emot att få läsa den sen. Klart man är nervös innan allt är klart, men så kul att två förlag kunde tänka sig den.

  5. Förstår din känsla och så känner jag varje gång jag lämnar in en text. Kom ihåg att du har ett kontrakt som bevisar att det du skrivit är bra. Du är grym!

  6. men så roligt för dej . är det din första bok? bra att du valde det slm passade bäst dej

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: