Utmaning – Min barndom

Här kommer veckan frågor i “min/mitt”- utmaningen. Den här veckan så handlar det lite om barndomen.

Vart växte du upp?

Jag växte upp i ett hus i Tenhult, ett samhälle utanför Jönköping

Vad var din favoriträtt?

Vad jag kommer ihåg så var min favoriträtt lasagne, vilket är en stor favorit även idag

Vad tyckte du om att göra?

Förutomnatt leka med kompisar så gillade jag att leka med dockor, läsa och jag skrev även egna små historier om troll osv. The Sims var även ett väldigt populärt spel sen när man blev lite äldre.

Vad var det tråkigaste du visste?

Det tråkigaste var nog när man åkte hem till en del släktingar på kalas där man skulle sitta stilla och prata när man egentligen ville leka.

Hur brukade du fördriva tiden på en långresa med bilen?

Sova var ett alternativ, sen hade vi även Gameboy så det blev en hel del Pokémon.

Vad skulle du bli när du blev stor?

Till en början var det djurskötare – framförallt delfinskötare (väldigt specifikt) men sedan gick det mer åt författarhållet även om jag inte riktigt berättade det för någon.

Bjud på ett barndomsminne som gör dig varm inombords

Vi brukade ofta åka till min morfars sommarstuga på somrarna och fiska i sjön som låg strax nedanför den ombyggda logen. Hela familjen var ute i den lilla båten med fyra spön vars fiskedrag drogs efter båten som smattrade lätt. När vi passerade grundet så började det rycka i mitt spö, nästa sekund ropade min ena bror som sitter framför mig att det nappar för honom också. Min mamma som var första håvare trängde sig mellan mina bröder för att kunna avgöra vilken fisk hon skulle fånga först. Min pappa som körde båten med ena handen märkte att det rycker i spöt i den andra. När min andra bror skulle försöka hjälpa till med den andra hoven så började det rycka även i hans spö. Allt gick så fort och det var smått kalabalik. Två av fiskarna fångades i hovar, en i en hink och den fjärde vet jag inte riktigt hur den kom in i båten. Men två gäddor och två abborrar blev det, och ett oförglömligt minne!

Det är så roligt att läsa era svar och jag uppskattar verkligen att ni länkar till mig när ni lägger upp dem på era bloggar!

5 thoughts on “Utmaning – Min barndom

Add yours

  1. Vilket härligt minne du hade 😊 själv va jag mest ute med kompisar och tyckte det va så tråkigt när man va tvungen att gå in för det ville jag inte göra 😊

  2. Vi åkte mycket bil med husvagnen och på olika crostävlingar när jag var barn. Då höll pappa och jag i olika konserter. vi älskar nämligen att sjunga och gör det ganska bra

  3. Vad kul att läsa om dej som barn var mest ute med mina kompisar och cyklade när jag var liten 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: