Utmaning – min vinter

Här kommer veckans “min/mitt…” utmaning och temat är vinter.

Vad gillar du mest med vintern?

Jag måste nog säga snön när den kommer. Jag vill inte ha en regnig vinter! Och nu när jag har barn så är det så roligt att se hur glada de blir av snön. En till fantastiskt grej med vintern är alla ljusslingor och stakar som upp i mörkret och får snön att glittra. Och så självklart julen!

Vad uppskattar du inte lika mycket?

Skrapa bilrutor, att frysa och slasken som blir när snön smälter!

Vad tycker du om att göra en riktig vinterdag?

Vara ute och åka pulka, eller skridskor om isen har lagt sig på sjön. Någon skridskoåkning har det dock inte blivit på många år, men förhoppningsvis kan det bli mer framöver. Men att vara ute och ha med sig lite fika eller kanske till och med grilla lite korv är ju härligt en vinterdag!

Har du något speciellt som du brukar äta/dricka när det är vinter?

För mig är det nästan av ett måste att dricka varm choklad när det är vinter. Tycker det hör till, speciellt efter man har varit ute i kylan. Sen äter jag gärna kanelknäckebröd och rödbetssallad, gör det bara under vinter. Sen är det ju självklart saffransbullar och pepparkakor som inte blir övrig tid på året.

Vilket ytterplagg är ett måste för dig under vintern?

Vantar! Avskyr att frysa om fingrarna. Jag går hellre utan mössa än utan vantar.

Hoppas att ni uppskattar min utmaningar! Om ni vill lägga upp dem på era egna bloggar så får ni gärna länka till mig.

8 thoughts on “Utmaning – min vinter

Add yours

  1. Det bästa med vintern är enligt mej att våren närmar sej… jag avskyr allt med vinter och det är ju därför vi tänker bo utomlands halvårsvis.

  2. Vantar är ett måste på vintern och halsduk brukar jag också vilja ha men mössa kan jag vara utan om det kniper, kul läsning. Gillar att göra utflykt till pulkabacken med barnen och ta med varm choklad och goda smörgåsar och något varmt att sitta på.. Så mysigt med utomhusfika fast att det är kallt, lite underligt att man gillar att fika utomhus den här årstiden egentligen..

  3. Det bästa med vintern är snö, så man kan bygga snögubbar, åka pulka och njuta av varm choklad. 🥰 enligt mig hihi

  4. Slask kan man verkligen klara sig utan. Vintern ska vara vit och för mig är det nog mössan som är viktigast. Ska bli kul att läsa fler utmaningar hos dig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: