“Projekt jul” av Cathy Bramley

Fakta

Författare: Cathy Bramley
Förlag: Piratförlaget
Originalspråk: Engelska
Översättning: Helen Ljungmark
Uppläsare: Hedvig Lagerkvist
Utgiven: 2021
Antal sidor: 328
Genre: Feelgood, julroman

Handling

Efter ett misslyckat frieri har Merry Shaw en deprimerande jul framför sig. Hon har flyttat in i en stuga där hon tillverkar sina doftljus till sitt nystartade företag. I ett försök att imponera på exet som hon trott att hon skulle spendera resten av sitt liv med så anmäler hon en idé till stadens julfirande, och plötsligt blir hon ansvarig för att ordna firandet.

Cole Robinson är nyskild och saknar sina barn som flyttat till Kanada med sin mamma. När han får reda på att de inte ska komma hem över jul bestämmer han sig för att lägga ner ännu fler arbetstimmar i sin byggfirma. Men när en underleverantör dumpar träd i floden som orsakar en översvämning stöter han på lite problem, och han måste hitta en ny plats för hyresgästen i stuga att utföra sin verksamhet.

Tack vare en härlig samling familj och vänner, en livlig liten stad, lite snö och en mistel här och där, blir julen mer glittrande och magisk än Merry och Cole någonsin kunnat föreställa sig. 


Omdöme

En välskriven bok som har varit väldigt mysig att lyssna på. Som läsare får man följa både Merry och Coles i vartannat av historien vilket gör att man vet vad båda tänker och känner. Merry får man följa i första person och Cole i tredje. Gestaltningen är bra och karaktärerna är tydliga i sina personlighetsdrag. Handligen är enkel och det är inga direkta twister i den. Merry och Cole råkar ut för lite missöden men över lag så känns det som att det går nästan lite väl smidigt för dem. Jag hade nog önskat att det skulle hända något som ställde saker lite mer på sin spets. Men den är en riktig mysig feelgood och en julkänsla får man.

Mitt betyg ⭐⭐⭐

2 thoughts on ““Projekt jul” av Cathy Bramley

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: