Utmaning – min återhämtning

Här kommer veckans utmaning, och denna gång är temat något som alla mår bra av – återhämtning.

Vad är återhämtning för dig?

Det är när man kan stressa ner, koppla bort lite och få tillbaka energi. För mig är det även en form av återhämtning att få skriva, eller prata av sig och lätta på hjärtat för att sedan kunna gå vidare.

Brukar du prioritera din återhämtning?

Det är sällan jag tänker att nu ska jag återhämta mig. Däremot så kan jag känna att jag behöver komma ut på en promenad för att få lite luft och rensa tankarna. Men att välja att sitta ner och ta det lugnt när jag vet att det finns något att göra har jag svårt för, och det är ofta att jag kör på tills att huvudet blir alldeles för trött. Men jobbar på att bli bättre att ta mig tiden att låta mig vila, både mentalt och fysiskt.

Vad har du för stunder i vardagen där du kan återhämta dig?

Promenaderna gör mycket för mig, luft och rörelse är ett bra sätt att få lite ny energi. Mina lässtunder är ett bra sätt för avkoppling. Försöker även andas och njuta när det kommer lugna stunder då jag kan sitta med en te och dricka i lugn och ro.

Brukar du unna dig någon lyxigare form av avkoppling än den du gör till vardags?

Det är väldigt sällan jag går t.ex. på spa eller liknande. Men när jag väl gör det brukar jag att försöka njuta till max, men det börjar ganska snabbt klia i fingrarna igen om det är mer än någon timme. Däremot försöker jag få till att jag kommer iväg från huset då och då, koppla bort familjelivet, alla måsten och bara vara jag. Ofta i kombination med att få prata av mig ordentligt. Detta ser jag som en riktigt lyx och ett sätt att ladda om.

Vad kan du göra för att bli bättre på att återhämta dig?

Att aktivt ta mig tid till återhämtning och inte bara ta det när det kommer. Men även att dra ner på sociala medier och annat som kan störa.

Som vanligt får ni gärna länka till mig om ni gör frågorna på er blogg!

7 thoughts on “Utmaning – min återhämtning

Add yours

  1. Återhämtning är så viktigt och jag är så kass på det. Finns ju en anledning till att jag har gått igenom utmattningsdepression två gånger och var på väg in i en tredje.
    Om jag hakar på så länkar jag!

  2. Jag tänker också sällan att jag aktivt ska återhämta mig. Fast på kvällarna försöker jag alltid ta en liten stund för mig själv om inte maken är hemma. Då behöver jag liksom en stund bara för mig själv innan jag gör mig klar för natten.
    Tror också att mina kvällspromenader med hunden är återhämtning, även om det är något jag MÅSTE göra.

  3. Det blir liksom inte alltid avkoppling när man tvingar fram det eller vad man ska säga. En avkoppling kan ju vara precis när som, ex på balkongen en vardag mitt i veckan med en mugg te osv. Så ja det kan faktiskt bli krystat många ggr ex vid spa och så som du sa

  4. Så viktigt, men något jag är usel på. Kan liksom inte sitta still för jag vill röra på mig och var igång hela tiden. Skrivandet däremot kan verkligen få mig att koppla av och försvinna från nuet. Bästa återhämtningen som finns.

  5. Något som jag lärt mig efter två stora vändor med utmattningssyndrom och rehabb på dem är att återhämtning inte bara är vila och ligga på sovlocket som mnånga verkar tror. Allt handlar om att energibalansera efter sina egna villkor. Och fylla livet med ny energi och input

  6. Återhämtning är något jag har blivit bättre på. Men ibland kör jag på och det är inte bra. För då är kropp och huvudet helt slut. Försöker även lägga ifrån mig telefonen mer. Vilket är skönt. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: