Utmaning- Mitt sovrum

Denna veckan är utmaningen tillbaka och nu ger vi oss in i sovrummet och lite sömn.

Vad tycker du är viktigt i ett sovrum för att du ska sova bra?

En skön säng, bra ljudisolering och att det är svalt. Jag har svårt att sova utan täcke och det är så obehagligt när det blir alldeles för varmt! En till viktig sak för mig är att jag vill ha det mörkt när jag sover. När vi bodde i lägenhet hade vi vita väggar i sovrummet och när vi senare hyrde ett hus var sovrummet målat i en mörkblå nyans, och vilken skillnad det blev på sömnen. Så när vi skulle välja färg till sovrummet när vi byggde hus så var det givet att det skulle bli en mörk färg.

Vad finns alltid i/på ditt nattduksbord?

En läslampa, bok, mobilladdare och en handkräm då jag oftast lyckas få till att smörja mina händer innan jag ska sova.

Hur brukar din sömn vara?

Jag brukar faktiskt sova väldigt bra. Det är sällan som jag har sömnlösa nätter. Däremot kan det vara svårt att somna när tankarna far runt i huvudet.

Hur brukar det fungera för dig att sova borta?

Relativt bra. Har ofta svårt att komma till ro när jag ska sova någonstans än hemma och så reagerar jag vid minsta lilla ljud. Men när jag väl kommit till ro så brukat sömnen bli bra.

Vattendelaren – TV i sovrummet eller inte?

Jag kan till viss del förstå lite av tjusningen med att ha TV i sovrummet, men här blir det ingen! TV kan jag se på i vardagsrummet och sovrummet är till för annat.

Som vanligt uppskattar jag om ni länkar till min blogg när ni lägger upp frågorna på era egna bloggar.

7 thoughts on “Utmaning- Mitt sovrum

Add yours

 1. TV i sovrummet, denna eviga diskussion. Vi har ingen i sovrummet hemma, vilket är skönt. Men. jag har lite gett med mig om att skaffa OM vi köper ny säng med höj och sänkbara madrasser. Vi behöver en ny säng för denna ger mig ont i ryggen och börjar bli gammal.
  I stugan har vi TV i sovrummet, vilket är mysigt. Regniga dagar kryper vi upp i sängen och kollar film.
  Kram Kajsa

 2. Har inte tänkt på det där med mörk färg i sovrummet, men det är ju väldigt logiskt!
  Hade tv i sovrummet förr, men jag blev bara störd av det när min man låg och kollade på någon film när jag skulle sova.

 3. Jag är inte särskilt intresserad av inredning. Nöjer mej med enkla grejer. För mej är det viktigaste att sängen och madrassen är bra, eftersom jag både har en sömnstörning och problem med ryggen. Min säng är jättebra! Ändå sover jag bäst i husbilen 🙂

 4. Håller med dig, det ska vara ljudisolerade och mörkt rum men har flyttat in i en lght nu som jag inte vill bo kvar i och vill därför inte lägga pengar på den 😬 har vita väggar, fönster som inte är täta blåser in….. hörs allt frångrannar och utomhus 🙄

 5. vad bra att du sover bra. jag har knget nattduksbord men jag har en eluttag för sladd jämte sängen 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: