“Imorgon är jag starkare” av Sofia Mickelsson

Fakta

Författare: Sofia Mickelsson
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2021
Antal sidor: 277
Genre: Samtidaroman, unga vuxna

Handling

Sjuttonåriga Rorys liv är en mardröm. Våld och övergrepp är sedan flera år tillbaka en del av hennes vardag och all trygghet hon tidigare känt har vittrat sönder. Det enda som finns kvar är en stark vilja att överleva. Våldet eskalerar och Rory tvingas fly för sitt liv, hon lämnar allt hon känner till bakom sig utan någon plan över vart hon ska ta vägen eller göra. Hon tar sig till Halmstad där hon möter Nico, en charmig kille som bryter igenom murarna hon byggt upp omkring sig. Men hennes förflutna förföljer henne och en dag händer något som kastar omkull hennes nyfunna trygghet och tvingar henne att göra ett val som sätter allt hon har kvar på spel.

Omdöme

En samtida roman som skildrar våld och övergrepp i hemmet och Rorys resa för att återta kontrollen över sitt liv samtidigt som hon plågas av minnena av det hon varit med om. Boken tar upp ett viktigt ämne och som läsare känner man verkligen för Rory och allt hon går igenom. Miljöerna är tydligt beskrivna och karaktärerna lätta att ta till sig, och det är ett bra tempo genom hela boken. I allt mörker finns det många ljusglimtar som får en att le. Att detta är Sofias debutroman märks inte och hon har en som läsare i ett fast grepp genom hela boken. Emellanåt jag som läsare vädja till Rory att låta personerna som bryr sig om henne att hjälpa henne, och boken lyfter en viktig påminnelse – våga fråga om du ser att någon inte mår bra!

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

3 thoughts on ““Imorgon är jag starkare” av Sofia Mickelsson

Add yours

  1. Men det låter ju helt fruktansvärt.
    Jag hade aldrig klarat av att läsa den.
    Dock härligt att en debutantroman kan kännas så fångande och välskriven. Hatten av för författaren.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: