Manuset är skickat till redaktören!

Vilken milstolpe! Idag seglade manuset tillbaka till redaktören igen, och jag var riktigt less på manuset nu mot slutet. Det känns som jag tragglat och tragglat men inte riktigt kommit någonstans så denna vecka blev det en ordentlig slutspurt. Jag gick upp en och en halv timme tidigare varje morgon för att hinna sitta med manuset innan resten av familjen vaknade. Lyssnat och irriterat mig på Microsoft-Bengt (uppläsningsrösten i Word) och hans uttal. Men det är ett bra tips ifall någon gillar att skriva – lyssna på er text också! Då kan du höra en del fel som du kanske missar när du läser, för har man jobbat med en text under en längre tid så vet man ofta vad som ska stå eller så är det för mig i alla fall och då är det lätt att vissa saker slinker igenom för hjärnan redan är vidare i texten.
Så vad händer nu? Redaktören kommer läsa igenom manuset igen, och jag kommer få nya kommentarer och förmodligen en del nya saker att fixa till. Så det är bara första redigeringsomgången som är klar, men jag firar ändå den milstolpen idag och jag är riktigt spänd på att höra vad hon tycker om manuset då det har fått sig en rejäl omarbetning. Men medan jag väntar på redaktörens kommentarer så ger jag mig i kast med att påbörja redigeringen på fantasymanuset som det har kliat i fingrarna att sätta igång med ända sedan jag fick tillbaka det från lektören. Målet är att få det redo att skickas ut till en ny runda med testläsare innan jag börjar jobba igen, och förhoppningsvis ska det gå vägen då det inte kräver lika mycket redigering som den jag precis gjort!

7 thoughts on “Manuset är skickat till redaktören!

Add yours

  1. Ja kan tänka mig att man blir lite blind då man sitter med det. Det är ändå så kul att lösa hur långt du har kommit. Grattis.

  2. Heja dig! Bra kämpat!
    Smart att få texten uppläst men uppläsare-Bengt har konstiga betoningar emellanåt har jag märkt. Yngsta sonen använder Bengan ganska flitigt då han har dyslexi.

  3. Wow härligt att det blev inskickat, roligt att få vara med och följa din resa i detta skrivandet. 😊 grymt jobbat 👌

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: