Vidare till korrekturläsning och baksidestext

Under helgen så jag färdig med manuset och skickade tillbaka det till redaktören. Jag måste säga att jag blev riktigt förvånad när jag fick tillbaka det från henne redan på förmiddagen idag, med endast ett fåtal små kommentarer att fixa till och efter att jag fixat dem tyckte hon att mitt manus skulle vara redo för korrekturläsning. Så nu är redigeringsprocessen över! Manuset har skickats vidare för korrekturläsning, och jag är fylld med så många känslor just nu. Framförallt är det nervositeten som slår kullerbyttor i min mage, och insikten att det verkligen börjar närma sig nu infinner sig sakta. Men det finns även en oro, tänk så kommer ingen gilla boken? Det kommer säkert finnas dem som boken inte faller i smaken, så är det är bara – vi alla tycker olika. Men förhoppningsvis så går den hem hos någon.

Idag bjöd jag på den tänkta baksidestexten på mitt författarkonto på instagram, så tänkte att jag även kunde göra det här.

Något fuktigt träffade pannan och fick henne att hoppa upp från bänken. Hon såg förvirrat uppåt och hjärtat skenade när hon fick syn på regndropparna. Kraftfältets skimmer på natthimlen var borta. Åskan måste ha kortslutit den. Hon drog häftigt efter andan och såg förskräckt på sina bara armar som börjat bli blöta av regnet.
Det brände inte.

Naturen är förstörd, giftig, förbjuden att beträda. Människan har byggt murar mellan sig själv och det farliga. Men när något stängs in, lämnas något annat ute.

Nora borde inte existera. Precis som alla barn som fötts utan regeringens godkännande skulle hon aldrig ens ha blivit till. Ändå växer hon upp som ett icke-legitimt barn i den gröna zonen, gömd i det öppna. Cissi tatuerar henne med insmugglat bläck, efterliknar tatueringen som visar att man får bo innanför murarna.

En oväntad omständighet vänder Noras liv upp och ner. Hon måste nu bestämma sig för om hon vill komma ut från skuggorna och försöka tillbaka rätten till sitt liv eller stanna fördold. Den största faran kanske inte finns utanför murarna? Kanske har människan rest murar mellan varandra också?

Nu får jag vänta responsen från korrekturläsaren, arbeta mer med tankarna kring omslaget och faktiskt få tummen ur och fixa den där författarhemsidan som jag dragit mig för ett tag. Och juste, redigera fantasyromanen som pockar på mig hela tiden!

7 thoughts on “Vidare till korrekturläsning och baksidestext

Add yours

  1. Så spännande med boken. Kommer helt klart läsa den då den släpps. Ännu roligare blir det då man fått följa dig hela vägen också.

  2. Ryser när jag läser detta. Vilken känsla att komma till slutet. Du är så grym och du inspirerar mig till att verkligen fortsätta kämpa med mina manus.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: