“Slutets Skog” av Alvar Lethin

Fakta
Författare: Alvar Lethin
Förlag: Tryckt – Vulkan / ljudbok – Bookea
Utgiven: 2019
Speltid: 6 timmar och 27 min
Inläsare: Veronica Kurba
Genre: Fantasy

Handling

Sökarna Eilrey, Hasra och Samsu skickas ut efter att byrådet fått rapporter om ett fasligt och livsfarligt väsen setts i områdets utkanter. De måste ta reda på om dessa väsen som inte varit framme på 30 år är tillbaka, och lista ut vad som lockat fram dem. Deras upptäckt blir en början på flera händelser som inte bara påverkar dem personligen, utan också hela landet.

Omdöme

Boken är skriven i tredje person där man får följa med flera olika karaktärer förutom huvudkaraktärerna. Det är tydliga beskrivningar av både karaktärer, varelser och miljöer men tyvärr blir det ganska så förvirrande för det blir lite mycket att hålla koll på då det trycks in karaktärer och varelser vilket gör det svårt att hänga med. Själva språket i boken hade jag ibland lite svårt för och tyckte att en del formuleringar var lustiga. Jag klickade helt enkelt inte med den här boken, jag började inte känna för någon av karaktärerna så som jag vill göra när jag läser en bok och boken fick inte den dramatik och spänning som jag hade önskat. Jag tycker absolut att det finns en potential i själva berättelsen och jag blir imponerad över fantasin, världsbygget och varelserna som finns i boken och det är nog bara därför som jag faktiskt lyssnade klart på boken.

Mitt betyg ⭐⭐

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: