Utmaning – Mina resor

Det har varit lite stiltje med utmaningen den senaste tiden då fokuset har varit på andra saker, men nu är den tillbaka och denna vecka är det lite frågor om resor utomlands. Tänkte att det får komma ett eget inlägg separat om resor i Sverige då vårt eget land också har väldigt mycket att erbjuda!

Vilka länder har du besökt?
Jag anser inte själv att jag har rest särskilt mycket. Jag har bara flugit fyra gånger i mitt liv och har aldrig varit utanför Europa. Men länder jag besökt är Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Tjeckien, Italien, Kroatien, Skottland, Estland och Litauen.

Hur reser du helst?

Jag tycker det finns en viss charm med att åka bil, även om det tar längre tid att komma fram till målet uppskattar jag verkligen spontaniteten att kunna stanna om något ställe verkar intressant. Däremot är det väldigt bekvämt att flyga i att komma fram direkt och man kan ofta koppla av under flygningen. Skulle vara väldigt kul att åka på en tågresa också, vi hade planer på att åka på den transsibiriska järnvägen någon gång men med tanke på hur världen ser ut så får vi se hur det blir med det.

Brukar du köpa paketresor eller sätter du ihop resan själv?

Jag har aldrig köpt en paketresa med hotell och flyg, har alltid plockat ihop själv. Tycker det är kul att planera ihop själv, men tror att det kommer bli en del paketresor framöver eftersom det verkar väldigt smidigt!

Har du någon resa som fäst sig lite djupare i minnet?

Det är många resminnen som jag håller kärt. Men när vi åkte till Kroatien med min familj för att fira min pappas 50-års dag och lära oss segla är något jag aldrig kommer glömma. Men även Tallinnkryssning med mamma är ett fint minne, och Joakims och min första utomlandsresa ihop till Litauen bjuder fortfarande på många skratt! Listan går att göra lång, men jag hoppas även på att få lägga till en kommande några år försenad bröllopsresa till Monaco framöver.

Vilken är den häftigaste upplevelsen du har haft på en resa?

När jag och mina föräldrar, min ena bror och hans flickvän var i Norge med husvagnen 2009 var vi på valsafari. Det var en riktigt häftig upplevelse och vi fick se både valar och späckhuggare! Dock hade jag kunnat klara mig utan de höga vågorna och sjösjukan som härjade ombord.
Sen landar jag på seglandet igen, att faktiskt stå vid rodret och styra en segelbåt är en helt otrolig känsla och även att få se vilda delfiner.
Vi tältade även i Italien året de vann fotbolls EM (minns inte året) och såg lite av finalmatchen på en stor skärm på ett torg. Det blev inte mycket sömn i tältet den natten när alla körde förbi och tutade med sina bilar.

Vilken är den konstigaste upplevelsen du haft på en resa?

Här finns det också en hel del både när det gäller mat, platser och folk man stött på. Men det som nog ligger på topp var när jag och Joakim var i Tyskland och skulle handla varsin drickyoghurt på Lidl. Kassörskan tillkallade en person som förmodligen var butikschefen som inte kunde någon engelska och Joakim som betalat med kort var tvungen att lämna över sitt pass som hon granskade väldigt ingående och han fick skriva sin egen namnteckning medan hon hängde över ryggen på honom och kontrollerade att det stämde överens med passet.

Vart är ditt drömresmål?

Jag skulle väldig gärna vilja åka till USA, gärna en roadtrip kust till kust för att se så mycket som möjligt och besöka de stora städerna som New York och Los Angeles. Att besöka Japan är också ett stort mål i livet.

Om du lägger om frågorna på din egen blogg så får du hemskt gärna länka till mig.

detkaosvikallarvardag

11 kommentarer på ”Utmaning – Mina resor

 1. Vilken rolig utmaning denna veckan! Har saknat dem lite faktiskt 🙂
  Vad knäppt med ert besök på Lidl 😀 undrar vad det handlade om?!?

 2. Jag älskar att resa och började resa ordentligt för kanske 16 år sedan och har hunnit med ganska många länder i Europa. Ibland har jag och sambon kommit iväg på två weekend resor per år. För det är weekend resor som vi rest på mest. Kap verde är det enda land utanför Europa vi besökt än så länge.
  Vissa städer har jag varit flera gånger som Prag fyra gånger, London 3 gånger och Budapest två gånger.
  Japan vill vi gärna till, men även Paris,Barcelona och Amsterdam…ja New York hade inte heller varit fel
  Kram Kajsa

 3. Alla resor man gjort är ju något man kommer minnas. Det lär nog dröja och vi vet inte om vi kommer iväg på det vi planerat. Vi har åkt på en del bussresor som varit riktigt bra, men tiden i bussen tar för mycket på min semester 🙂 Vill komma fram fort.

 4. Vissa resor fastnar och då behöver det inte vara de där ”lyx” resorna till karibien. En husvagnssemester i Norge låter riktigt mysigt och kanske är det de resorna som oftast blir lite mer speciella. Jag älskar att flyga och gör gärna det när jag åker på semester, men nu var det längesedan.

 5. Åh resa det saknar man absolut nu. Lär väl inte bli på år ännu för mig iaf. Men jo härliga minnen finns det 🥰

 6. Men så kul inlägg! Älskar utmaningar men har så svårt att komma igång själv. Men jag kikar på lite olika bloggar som gör liknande och tänkte om jag ska försöka testa nästa månad när jag känner lite extra motivation förhoppningsvis 🙂 Ta hand om dig!

 7. Säg den som inte tycker om att resa även om man reser i det lilla. något om slog mig nu som varit heöt spektakulärt var Pamukkale i Turkiet

 8. Spännande lista och spännande svar. Jag reser rätt mycket och har även bott utomlands, många länder blire på listan 🙂 Jag älskar den afrikanska kontinenten, som Egypten och Gambia. Eventuellt åker vi till Tanzania om ett par veckor på jobb, där har vi varit förut – men nu har vi en bättre kamera med oss.

 9. Ja hoppas verkligen det kommer så man kan ut o resa eller göra utflykter Längtar så efter det o helst utomlands weberskold.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: