“Rapsbaggarna” av Karin Brunk Holmqvist

Fakta

Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa pocket
Utgiven: 2006
Antal sidor: 239
ISBN: 9789176299487
Genre: Skönlitteratur, feelgood

Handling

De äldre bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv tillsammans utanför Onslunda på Österlen. De trivs med sin lugna tillvaro, tar cykelturer till handelsboden och håller uppsikt över sitt gamla barndomshem. Förändringar stundar när barndomshemmet omvandlas till ett behandlingshem för kvinnliga missbrukare, det börjar gå rykten om misstänksamma rundlar ute på rapsfältet bakom brödernas uthus. Ett missförstånd framför en TV-kamera leder till att brödernas tillvaro blir allt annat än lugn.

Omdöme

En lättsmält bok som var enkel att läsa. Det är ett allvetande perspektiv så som läsare får man veta en hel del om karaktärerna, och en del information kan känns lite “onödig” kan jag tycka emellanåt. Gestaltningarna är väldigt målande både när det kommer till karaktärerna och miljöerna. En del av karaktärerna är något stereotypiska, men det fungerar bra ändå. Bröderna är charmiga och deras kärlek till varandra är värmande. Boken är lätt att följa med i, kräver ingen direkt tankeverksamhet och bjuder på en hel del leenden och humor. Jag störde mig dock lite växlingen mellan imperfekt och presens som skedde ganska ofta. Boken är mysig, har en skopa humor och man blir glad av att läsa den.

Mitt betyg ⭐⭐⭐

One thought on ““Rapsbaggarna” av Karin Brunk Holmqvist

Add yours

  1. inte läst boken el hört talas om boken tidigare me bra tips att ge 👏

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: