Utmaning – Mitt arbete

Eftersom jag planerar och fixar inför att gå tillbaka till jobbet så passar det ypperligt att veckans utmaning får handla om arbete.

Vad arbetar du med idag?

Just nu är jag föräldraledig, men annars arbetar jag som biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi, och framförallt nuklearmedicin. Enkelt förklarat så undersöker jag olika organ i kroppens funktion för att läkare sedan ska kunna ställa en diagnos. Ett radioaktivt ämne injiceras, tar sig till organet som ska undersökas och vi tar bilder med gammakameror som fångar upp strålningen som kommer från kroppen.

Jag har även mitt eget företag för mitt författarskap, och skriver texter åt andra för att finansiera mitt eget skrivande.

Skelettscintigrafi – bild lånad från internet

Vad har du haft för jobb?

Jag har haft en del olika jobb. Sommarjobb på förskola, inom lokalvård och arbetat på loppis. Deltidsjobb som telefonbokare, privatlärare och lärarassistent. Och har jobbat som vikarie under tre år i hemtjänsten.

Finns det något arbete som du absolut inte skulle vilja ha?

Skulle vi vara i desperat behov av pengar så skulle jag kunna ta nästintill vilket jobb som helst. Men om jag skulle vara kräsen så skulle jag välja bort jobb som t.ex. slamsugare då jag lätt mår illa. Och jobb som telefonförsäljare går också bort för det är inte riktigt jag.

Om du fick välja helt fritt, vad skulle du arbeta med då?

Jag skulle arbeta helt med skrivandet, både med mina egna texter men även hjälpa andras med deras. Det är drömmen just nu!

Vad är viktig för att du ska trivas på en arbetsplats?

Att arbetet är stimulerande och att det finns utrymme för utveckling, jag får lite panik av att bara göra samma sak varje dag. Även att det är ett bra arbetsklimat med kollegorna så att man trivs med den sociala biten.

Det ska bli intressant att läsa era svar, och om ni lägger upp frågorna på er egen blogg så får ni hemskt gärna länka till mig.

9 thoughts on “Utmaning – Mitt arbete

Add yours

 1. Hur mycket har du hunnit med egentligen??? 🙂 Kommer hoppa på den här jag med. Bra då fantasin tryter.

 2. Men oj, ditt arbete låter lite läskigt tycker jag! Eller jag tycker att allt med radioaktiv strålning är lite läskigt för att jag inte kan något om det! Mina svar kommer om några dagar 🙂

 3. Det låter som ett spännande jobb du har men även ett härligt drömjobb du vill nå till. Själv arbetar jag som speditör där jag ser till att gods kommer från a till b. Jag kör inte själv utan sitter på kontor och ser till att godset kommer på rätt bil.
  Kram Kajsa

 4. Ditt arbete låter både spännande, svårt och viktigt. Jag har också haft massor med olika arbeten under åren, nu är jag fick helt och hållet min egen sedan 8 år tillbaka och skriver på heltid.

 5. Intressant! Kul att testa på olika jobb för att hitta rätt. Skulle också gärna jobba heltid med mitt skrivande. Vilken dröm.

 6. Telefonförsäljare skulle inte passa mig alls. Tänker på alla de som bara får luren i örat eller otrevliga ord hela tiden. Fattar egentligen inte att det yrket ff finns var när hälften av alla köps görs på egenhand online idag

 7. Jag har jobbat som telefonsäljare, men det var många år sedan och ja det är ganska otacksamt, Dock fick jag med mig mycket genom det att jag blev mer social och även att jag lärde mig hantera olika situationer och samtal med människor på det viset, så allt har sin för och nackdel

 8. Hur kommer du på dina utmaningar? Vilket häftigt jobb du har men förstår också att du vill jobba helt med ditt skrivande. 🙂

  1. Ja, det hade varit riktigt kul att leva på skrivandet😊
   För utmaningarna kommer jag på ett område, sen brainstormar jag lite kring det och kommer fram till frågor som jag själv tycker är intressanta eller roliga 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: