“Solens dotter” av Anna Granberg

Fakta:
Författare: Anna Granberg
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2021
Antal sidor: 472
Genre: Fantasy, unga vuxna
Serie: Gudablod (del1)

Handling:

Damiana tror att hon är precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafámia. Men hon bär på hemligheter. Förmågor som skulle få henne bränd på bål om någon visste. Men när en äldre medicinman lägger ut sanningen för henne kan hon inte längre förneka hur speciell hon är.

Sandreon är Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han måste döda henne för att rädda sitt rike och återupprätta balansen.

Mötet mellan Damiana och Sandreon blir inte som någon av dem förväntat sig och en jakt startar. De har all anledning att hata varandra men ju mer de drabbar samman och lär känna varandra, desto svårare blir det att förneka de känslor som börjar spira. Men profetian är tydlig. En av dem måste dö.

Omdöme:

Otroligt välskriven bok, verkligen en gnistrande debut. Jag fullkomligt älskar världsbygget med dess krafter och mytologin kring gudar, halvgudar och stjärnbarn. Det är fina miljöbeskrivningar och karaktärerna gestaltas väldigt tydligt både till utseende och hur de är som personer. Som läsare får man läsa ur flera karaktärers perspektiv – de två huvudpersonerna Damiana och Sandreon, medicinmannen Mäster och Amaldra som är en prästinna i Sanderonborg. Vilket jag tycker bidrar mycket till boken och gör den väldigt spännande. Jag gillar de olika karaktärerna författaren har skapat, de är verkligen sina egna personer och jag gillar alltid när det finns start
Det är kamp mellan ljus och mörker, kärlek och hat. Och framförallt Sanderon gör ett stor karaktärsutveckling som är väldigt intressant att följa. Jag gillar verkligen dynamiken mellan Damiana och Sanderon och handlingen i sig. Stundstals blir det lite stiltje i handlingen då det mest är att de jagar varandra och jag hade väl önskat lite större vändningar eller problem som uppstår. Slutet gör mig en gnutta besviken, efter att deras relation utvecklats ganska långdraget går det genast väldigt fort och jag hoppades verkligen på ett riktigt klimax som tyvärr inte upplevde.
Jag har mina föraningar kring nästa bok, som jag definitivt kommer att läsa och det ska bli roligt att se om mina aningar stämmer eller inte!
En spännande fantasy som även innehåller en del heta känslor. Jag rekommenderar den väldigt starkt om du gillar fantasy!

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

One thought on ““Solens dotter” av Anna Granberg

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: