Fixardag och lite glassfirande

Idag blev det något av en riktigt fixardag. Melissa och jag planterade om alla plantor som kommit upp så de fick lite mer plats i varsin kruka. Det är första året vi odlar squash och jisses vad den plantan växer, hoppas bara att den kommer må bra sen när den får komma ut i jorden. Men det är perfekt nu när det är soligt och skönt ute att kunna stå ute på altanen och plantera om. Det gör ju ingenting om det blir lite jordigt där och då kan Melissa få vara med precis så mycket hon vill. Hon vill hjälpa till med allt just nu, och jag försöker att hon ska få vara med så mycket som möjligt. Både hon och Wilhelm hjälpte till med att vika tvätten idag, vilket mest var att de plockade ur den ur korgen och gav den till mig att vika.
Schemat för hur jag ska jobba är satt så idag ansökte jag hos försäkringskassan för de dagar som jag ska vara hemma med Wilhelm. Vi ska dela på veckorna så att vi jobbar 2-3 dagar var, och det tror jag kommer att fungera galant. Och från och med måndag så får Melissa gå längre på förskolan igen och även på lunch där, vilket är skönt!

Igår blev jag klar med redigeringen av mitt fantasymanus så det skickades ut till testläsare idag tillsammans med ett dokument med lite frågor till dem efteråt. Jag fick även min novell klar för att skickas tillbaka till redaktören efter första redigeringsomgången. Så idag när Joakim kom hem så blev det promenad upp till handlarn och köpa varsin glass och njuta i solen för att fira lite. Kvällen blir till att bara ta det lugnt, påbörja en ny bok och strökolla lite på någon serie. Det behövs verkligen nu då hjärnan har varit i på högvarv den senaste tiden för att försöka få klart redigeringen innan jag börjar jobba, vilket är på fredag nästa vecka. Men nu kan jag pusta ut för den delen, och nu får hjärnan ta en liten paus innan jag ger mig på nästa projekt.

En lite mysigare bok fick det bli denna gång

Planerna för imorgon är städning och fönsterputsning på schemat och jag tror att jag säkerligen kan lyckas få lite hjälp av Melissa där också.

4 thoughts on “Fixardag och lite glassfirande

Add yours

  1. har nog tänkt i flera dagar att ja ska pustsa fönster men ja än har det inte blivit. =) Sknt man kan dela lite på dt me barnen
    weberskold.se

  2. Härligt när de vill vara med och hjälpa till, även om de kanske mest stökar till det ibland. Skönt att vara klar med redigeringen och planera nästa projekt. Grymt jobbat!

  3. så myssigt att få odla tillsamman. jag är själv är så fruktansvärt dålig på sånt men kul när andra gör det 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: