Utmaning – Min vår

Här kommer veckans utmaning, och trots att det har kommit snö under natten så håller jag kvar i vårkänslorna och kör på ett vårtema kring frågorna.

Vad har du sett för vårtecken hittills?

Blommor har börjat kika fram lite här och var, knoppar och videungen har kommit på sina ställen. Det känns som att både djur och natur börjat vakna till liv. Gatorna har blivit sopade och jag har till och med sett ett par motorcyklar – det är ett vårtecken enligt mig. Det rör sig mer folk ute med, och det i sig känns som att allt kommer igång efter vinterdvalan. Folk som börjar hålla på i sina trädgårdar och göra vårfint och plantera är också ett tydligt vårtecken som jag har sett en del de senaste veckorna.

Vad får du riktiga vårkänslor av?

Solen och känslan i luften gör mycket för min del. Att kunna sitta ute i lä och läsa en bok utan att frysa fyller mig med mycket vårkänslor. Att gå på långpromenader, cyklar som kommit fram och att kunna sitta ute och både äta och fika. Att hålla på med årets odling ger mig också mycket förhoppningar på både vår och sommar. Allt det här har vi bokat av redan i år.

När tycker du det är dags att plocka undan vinterkläderna?

Ett tag kändes det som att vinterkläderna var på väg bort, men sen kom den där köldknäppen tillbaka. Jag tycker det är ganska svårt att bestämma när de ska bort från hallen och jag avskyr att frysa så jag behåller dem gärna kvar lite längre för att slippa behöva frysa en kall morgon, även om det innebär att det blir lite för varmt sen på eftermiddagen. Men det är ju en knepig period under våren när det kan skilja så mycket från morgonen till mitt på dagen. För att ge ett konkret svar brukar jag plocka undan vinterkläderna när morgontemperaturen överstiger fem grader ett par dagar i rad.

Har du något som du gör för att fira in våren?

Nej, inget speciellt direkt förutom att försöka vara ute mer och ta vara på det fina vädret(när det väl är fint). Men den där första fikan eller lunchen ute är ju lite speciell.

Vad gillar du mest med våren?

Jag gillar att allt kommer igång igen, att värmen och ljuset kommer tillbaka och att det blir så vackert grönt utomhus. Våren för med sig väldigt mycket positiva känslor för min del och att kunna sitta ute eller promenera med vårsolen som värmer ansiktet är alldeles underbart.

Jag ser fram emot att läsa era svar och som förhoppningsvis får fram ännu mer vårkänslor. Om ni lägger upp frågorna på era egna bloggar så får ni gärna länka till mig.

4 thoughts on “Utmaning – Min vår

Add yours

  1. Tittar ut nu genom fönstret och solen lyser för fullt. Ska försöka ta mig ut och hoppas på att det inte är för kallt. Vårblommorna har redan börjat komma och man tar vara på vartenda vårtecken.

  2. Jag gillar när våren ger oss ljus och sol. När knopparna spricker, man kan sitta utomhus gärna på en uteservering eller iträdgården. Jag gillar när både motorcyklar och jänkebilarna tittar fram. Det spritter inne i kroppen när våren kommer och bakslaget just nu är tråkigt!
    Igår snöade när jag körde bil på morgonen halvvägs slog det om till sol och klarblå himmel. Lunchen var solig och fin och på kvällen kom regnet. Aprilväder deluxe
    Kram Kajsa

  3. Bakslaget var inte alls kul, men det gäller att behålla vårkänslorna. Sådan fin tid som väntar och tänk att kunna ta långpromenader i solen och sitta ute och läsa. Det ligger så mycket förväntan i denna årstid tycker jag. Kul att läsa om dina tankar omkring våren.

  4. Jag älskar att det är ljust ute längre på kvällen nu och att det inte är lika mörkt ute. Jag mår så bra av solen. Visst är det underbart att sitta ute i solen och läsa. Jag älskar det 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: