Vårt trädgårdsland är klart!

Vi bestämde oss tidigare i år att vi skulle göra om vår odlingsplats, byta ut våra två pallkragar till ett riktigt trädgårdsland. Pallkragarna fungerade inte riktigt för oss och dessutom ville vi ha betydligt större yta att odla på. Förra veckan påbörjades arbetet med att ta bort pallkragarna, gräva upp gräsmattan och vi var iväg och handlade stenar som vi la ut som en kant runtomkring. Sen slog magsjukan emot familjen och projektet fick vänta till denna veckan och idag har vi fortsatt. Vi gav oss ut direkt efter frukost, hakade sönder grästuvor och grävde ner en vattenspridare i mitten av landet. När det var klart packade vi in oss i bilen, kopplade på släpet och åka till en kontakt vi har och för att hämta matjord. Där stod vi med skyfflade vi på matjord på släpet, Melissa fick även en liten egen skyffel så hon hjälpte också till och när vi var nöjd med första lasset åkte vi hem. Joakim fick stå i släpet och skyffla jord över staketet och ner i våra två skottkäror som jag sprang upp och ner med för vår slänt för att tippa i trädgårdslandet. Det känns nu efteråt kan jag säga, det behövdes ingen extra träning idag! När släpet var tömt och jorden utkrattad så tog vi lunchpaus.

Efter lunch begav vi oss iväg för att hämta nästa lass. Den här gången fick vi hjälp att lasta med en grävmaskin och det gick ju betydligt fortare! Melissa och Wilhelm var även glada att få titta på grävmaskinen så det var ju en extra bonus. Hemma igen var det mer skyffling och spring med skottkärror och sedan kom två plattgångar på plats.

Vi är så nöjda med hur resultatet blev! Nu har vi dryga 20 kvm trädgårdsland som är redo att odlas i under året, och lite extra matjord som vi kan använda i andra delar i trädgården framöver.

9 thoughts on “Vårt trädgårdsland är klart!

Add yours

  1. Nej fy på magsjuka. Bland det värsta som finns. Hoppas hela familjen kryar på er snart

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: