“En andra allians” av Denise Rudberg

Fakta
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2020
Antal sidor: 279
Uppläsare: Anna Maria Käll
Genre: Historisk roman
Serie: Kontrahenterna del 2, recension för del 1 finns här

Handling
Arbetet fortsätter för Signe, Elisabeth och Iris på försvarsmakten, Nazityskland växer sig starkare och går in i Ryssland under kodnamnen Operation Barbarossa. Iris sitter i en svår sits mellan hennes syster och försvarsmakten, Elisabeth hamnar på kant på ett par högt uppsatta tyska män och hittar ett sätt att flytta ifrån familjen som börjar gå henne på nerverna medan Signe brottas med sitt dåliga mående som visar sig vara allvarligare än hon först trott.

Omdöme

Precis första boken i serien är den välskriven, tydliga karaktärer och miljöer. Jag gillar den historiska aspekten i båda böckerna och att det är starka kvinnor som man får följa. Även om handlingen kan vara något långsam så tycker jag att utvecklas mer och att det börjat bli mer intressant i relationerna mellan karaktärerna. Själva handlingen kring kvinnornas jobb på försvarsmakten är inte särskilt spännande för min del, utan jag är mer intresserad av karaktärerna och deras utveckling. Kan tycka att Iris fick lite för lite plats i boken. Boken bygger upp inför tredje boken, och man får en del aningar om vad som kommer hända där men känns aldrig som något riktigt ställs på sin spets i boken utan som sagt är det mer utav en uppbyggnad. Man behöver ha läst föregående bok för att hänga med ordentligt. Men den är lättsmält och kräver inte så mycket av en som läsare (eller lyssnare som jag var i detta fall).

Mitt betyg ⭐⭐⭐

One thought on ““En andra allians” av Denise Rudberg

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: