“Den röda falken” av Caroline Hurtig

Fakta
Författare: Caroline Hurtig
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2020
Antal sidor: 318
Genre: Fantasy

Handling

Livia Falk är Göteborgs bästa jägare. Hon har dedikerat sitt liv åt att jaga och eliminera främmande. Monster som besitter mänskliga kroppar och tar död på själen. Hon har siktet inställt på att befria världen från denna invasion, men under ett uppdrag sker något oväntat. Händelsen är startskottet för ett äventyr som tar Livia ner i Europa, till Paris och Rom tillsammans med Marco som kommer DAF i Skottland. Känslor börjar spira. Ju mer hon lär sig om världen utanför hennes Göteborg, desto mer börjar Livia tvivla på sig själv och sitt kall. Vem är det riktiga monstret? Främmande eller hon själv? Samtidigt bär hennes syster Britta på en hemlighet som hon inte kan berätta för någon och tvingar henne att fly.

Omdöme

Boken är välskriven och har ett fantastiskt målande språk. Tydlig gestaltning av både karaktärer och miljöer. Den dystopiska världen är bra uppbyggd, lätt att förstå samtidigt som det väcker ett intresse att få veta mer och jag vill spendera mer tid om att läsa om världen. Jag är helt såld på detta historiska och dystopiska Göteborg och dess magi. Som läsare får man följa Livia, en av hennes systrar vid namn Britta och Marco vilket ger mer komplexitet i historien och det blir ett bra flyt mellan dem. Handlingen är spännande och det är aldrig en seg stund. Den har välgenomtänkta vändningar och jag gillar dosen av romantiken som finns i den både mellan Livia och Marco och hennes syster Britta och Eldar. Jag tycker väldigt mycket om karaktärerna och dynamiken mellan dem, gillar att Livia är en stark, orädd kvinna som tar för sig samtidigt som hon bryr sig så mycket om sina systrar och systern Britta har fått en speciell plats i mitt hjärta. Slutet är fenomenalt och det gick inte att lägga ifrån sig. Jag längtar tills andra boken i serien kommer ut!

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐

3 thoughts on ““Den röda falken” av Caroline Hurtig

Add yours

  1. Jag tycker om hur du skriver recessionen. Boken är nog inget för mig men jag jag blir lite fängslad pga din recession.

  2. Tack för att du gör en recension av denna. Jag har sett den rätt mycket men inte förstått vad den handlar om. Denna är något jag ska läsa 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: