Utmaning – Mina rädslor

Den här veckans utmaning blir det frågor om rädslor och man väljer själv hur djupt man vill gå i svaren.

Nämn tre rädslor du har
Jag är höjdrädd, en gnutta mörkrädd och rädd för situationer där jag känner mig utelämnad och inte har någon kontroll.

Om du skulle gå ensam i en mörk skog på kvällen, hur skulle du känna dig då?

Min hjärna skulle spinna på massa olika scenarier och jag skulle skrämma upp mig själv rejält. Så jag hade haft hjärtklappning, varit smått kallsvettig och förmodligen skyndat mig så fort jag kunde ut från skogen.

Har du någon rädsla som påverkar hur du är som person?

Jag är väldigt rädd för att misslyckas, just det här att känna att det jag gör inte duger. Det var betydligt mer påtagligt när jag var yngre och jag har tränat på att det är okej att det inte blir perfekt och att allting har en läroprocess. Men oron för att misslyckas med det jag gör finns fortfarande där och det gör att jag driver mig själv ganska så hårt för att lyckas. Det här låg mycket till grund på att jag var nära gå in i den berömda väggen när jag studerade på högskolan.

Har du någon rädsla som får andra att höja på ögonbrynen?

Ja, jag är rädd för hästar och det brukar andra finna lite lustigt och ovanligt. Jag håller mig helst på avstånd när det gäller hästar. Nu när Melissa gärna vill gå fram till staketet till hästar så måste jag ju följa med men jag ljuga om jag sa inte pulsen höjs rejält när jag kommer nära. Jag tycker de är väldiga fina djur, men jag håller gärna mitt avstånd.

Brukar du vara bra på att hantera din rädsla?

Ja, det tycker jag. Brukar kunna hållet kallt för det mesta, det är väldigt sällan får panik och jag har blivit bättre på att utmana mina rädslor, det är ju ett utmärkt sätt för att utvecklas även om det är skrämmande!

Om ni vill svara på frågorna på er egen blogg får ni gärna länka till mig, kommentera att ni har svarat på frågorna så jag kan gå in och läsa era svar!

2 thoughts on “Utmaning – Mina rädslor

Add yours

  1. Vad roligt att få läsa! Jag hade nog haft samma känslor gällande en promenad i skogen i mörkret. Nej, inget att föredra haha..

  2. Jag är konflikträdd. rädd för spindlar ( även pluttesmå) och så gillar jag inte att gå själv ute på kvällen. Jobbar konstant med att försöka tuff till mig när det gäller spindlarna när vi är i stugan. Att ta konflikter jobbar jag på att bli bättre. Jag försöker att undgå att vara själv ute på kvällen eller så går jag jättefort.
    Kram Kajsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: