10 frågor om mat

Jag har hamnat lite efter i Maddes utmaning 100 frågor på 10 dagar men jag hakar på lite så här i efterhand.

11. Vilket kök tycker jag mest om?

Jag tycker väldigt mycket om många olika kök och det går liksom i perioder vad jag är sugen på. Jag måste nog ändå säga att jag är riktigt svag för medelhavsmaten, men jag kan uppskatta svensk husmanskost väldigt mycket också.

12. Finns det något ni inte äter?

Jag är allätare, men ärtsoppa och blodpudding är inget för mig.

13. Berätta om ett restaurangminne.

När vi åkte ner till kroatien 2017 för att segla så hade vi en avsmakningsmeny på hotellet vid bodde på fösta natten. Måltiden bestod av 6 rätter med lokala viner till varje rätt. Väldigt god mat och spännande att äta det som var typiskt för trakten.

14. Vad äter ni helt på picnic?

Kycklingsallad är ju otroligt gott att äta ute. Eller om man har möjlighet att grilla så är ju korv en stor favorit också. Gärna lite vindruvor, jordgubbar och någon god kaka till efterrätt.

15. Vilken är er favorittårta?

Marängtårta får jag nog ändå säga, gärna med mycket bär. Jag är inte så hemskt förtjust när det bli mycket grädde på tårtor så de går bort för min del.

16. Sju sorters kakor ska det vara på ett riktigt kafferep. Vilka är era sju favoriter?

Sju sorters kakor kan bli lite mastigt men det är ju bra att det finns lite att välja mellan. Mina favoriter är hallongrottor, sega bärrutor, chocolate chip cookies, kolasnittar, dammsugare, morotskaka och dumlekakor.

17. Har du någon paradrätt?

Hmm… Den här är svår. Min kycklinglasagne brukar alltid vara ett säkert kort, men jag vet inte riktigt om jag skulle kalla den för paradrätt.

18. Favoritbröd

Surdegsbröd, gärna åt det lite grövre hållet. Har inte koll på något märke eller liknande då vi oftast äter sådant bröd på hotell eller köper från bageri.

19. Rött eller vitt vin?

Vitt vin! Det tog faktiskt ett tag innan jag lärde mig dricka rött, men har börjat uppskatta det mer och mer på senare dagar (har det något med åldern att göra tros?)

20. Vad dricker du helst?

Det beror lite på tillfället. Till vanlig mat är det vatten. Varm dryck så är det te, vilket jag måste ha varje dag. När det kommer till kolsyrat är det helst sprite eller cola. En varm sommardag är det rabarbersaft med is, och ska det innehålla alkohol så är det cider eller en egenblandad drink.

7 thoughts on “10 frågor om mat

Add yours

  1. Jag tycker det är så kul med dessa frågor men jag har inte hoppat på själv för jag hade garanterat inte orkat svara på alla.

  2. Medelhavsmat är fantastisk mat. Just nu är jag i en period fär jag suktar efter mer asiatisk mat.
    Rödvin tog mig också ett tag innan jag tyckte var gott. Just nu är jag mer vitt vin igen och så nu på sommaren rosé vin
    Kram Kajsa

  3. Så kul lista! Håller helt med om att medhavsmat är supergott. Marängtårta är nog min favorit också, gillar inte heller när det blir för mycket grädde 😊

  4. När jag läser dina svar ser jag hur mycket gemensamt vi har. Kul! Husmanskost är så gott men jag gillar nästan all mat. Dock inte blodpudding 🙂

  5. Jag gillar asiatiska smaker gärna när det är lite cross over med mer västerländskt. Inälvsmat äter jag inte, och fick ha lapp med mig i skolan för att slippa äta blodkorv…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: