Skrivstreak 2022

Sedan första maj har jag deltagit i en utmaning som kallas skrivstreak. Det är precis som med runstreak fast med skrivandet och innebär alltså att man ska skriva minst en mening om dagen. Det behöver inte just vara ett bokmanus, utan syftet är att man ska komma in i en skrivrutin. Och det har jag gjort! Jag har ju flera olika projekt igång samtidigt så jag har arbetat lite med det som känns bäst för dagen och vad som är lite mer prioritet på. Men mitt huvudfokus för själva skrivstreakmeningen är ändå ett nytt fantasymanus som jag skriver för hand i ett superfint skrivblock som jag fick när jag anmälde mig till utmaningen, jag har en förkärlek till att skriva för hand och det passar dessutom ypperligt när man bara ska sätta sig ner en kort stund och skriva, skönt att slippa starta datorn. Men manuset rullar på och jag är just nu inne på kapitel 4, och jag har någorlunda koll på allt som komma skall.
Det blev ett litet avbrott i manusskrivandet då jag bestämde mig för att delta med en novell i en tävling för en julantologi, idén till novellen hade skvalpat länge i bakhuvudet och jag var i funderingarna om det skulle få bli ett eget bokmanus eller novell. Så novellen skrevs ihop på två dagar, är själv lite chockad över hur fort det gick, och har kommit tillbaka från testläsare så det är lite småfix kvar innan det är dags att skicka in den.
Igår läste jag även igenom min novell som kommer ges ut under sommaren/hösten i år, åtgärdade lite småfel jag hittade och skickade tillbaka den till redaktören för en tredje omgång.

För övrigt har jag läst klart ett manus som jag testläste, däcken har varit inne för att bytas hos en verkstad på ena bilen, vi har njutit av solen som varit de senaste dagarna och igår bakade jag lite inför babyshowern som jag ska på nere i Jönköping på lördag. Så idag blir det även en sväng till stan för att hitta en passande present!

3 thoughts on “Skrivstreak 2022

Add yours

  1. Skriver också gärna för hand. Har flera skrivböcker och så viktigt att dom är vackra också. Du har många manus på gång märker jag 🙂

  2. Oj, du verkar ha ett bra flyt i skrivandet just nu! Men jag kan tänka mig att inspiration föds av kreativitet liksom. Jag älskar skrivböcker och men orden flödar faktiskt bättre när jag skriver på tangentbord. Hinner nog inte riktigt med mina tankar om jag ska skriva för hand, haha!

  3. Tycker också om att skriva för hand och har många skrivböcker (även om det mest är till vardags anteckningar). i min ungdom trodde jag nästan jag skulle bli författare, redan som barn skrev jag mycket berättelser och ritade bilder till (fantasin flödade) så det passade mig bra att skriva.
    Men det verkar som du har ett härligt flyt i ditt skrivande.
    Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: