10 favoritplatser i min hemstad

Det tredje temat i Maddes utmaning 100 frågor på 10 dagar är att dela med sig av favoritplatser i sin hemstad. Vi bor ju strax utanför Linköping i ett litet samhälle där det inte finns så mycket så jag kör Linköping med omnejd. Har inte bott här i trakterna värst länge med kör de platserna vi utforskat hittills.

31. Bergs slussar
Det är ju lite av ett turistmål men det är ett trevligt ställe att besöka på sommaren. Det är en fin miljö och ofta mycket båtar att titta på, vilket uppskattas av både stora och små.

32. Rosenkällasjön
I Tinnerö naturreservat finns det en stor sjö med anordnad grillplats och även en brygga. Det är mycket fågelliv och fågeltorn finns nära för den som är intresserad av det. Jag tycker att det är en väldigt vacker miljö och har fotat en hel del gravidfotograferingar kring den här sjön.

33. Kärleksbron vid Kinda kanal
En bro med flera kärlekshänglås i räcket, men det är framförallt de anordnade platserna på bryggorna nere vid ån som är favoritstället.

34. Brunneby Musteri
På väg ut mot Motala ligger Brunneby som har en gårdsbutik med en massa gott. Dessutom finns det en restaurang på ovanvåningen som har god mat, brukar vara uppskattat av hela familjen att åka dit.

35. Gamla Linköping
En väldigt mysig del av staden med kullersten och gamla hus. Finns även lite fik och på vintern hålls även en julmarknad.

36. Valla naturreservat
Ett naturreservat som ligger centralt och i samband med reservatet finns det bland annat en populär lekpark, hästar, getter, kaniner och höns. Det brukar vara väldig mycket folk kring den här lekparken på sommaren, och det är en trevlig plats att besöka om man har barn.

37. Vårt svampställe
Det här tänker jag inte berätta vart det ligger. Men det ligger ute i skogen kring där vi bor, men jag tycker otroligt mycket om att gå i den skogen och att det dessutom bjuder på en hel del svamp när vi är ute på hösten är verkligen ett plus i kanten.

38. Hörna-rundan
Det här är egentligen ingen specifik plats utan en promenadrunda som vi går emellanåt. Men jag tycker det är en trevlig runda så den får hänga med på listan. Rundan är cirka 7 kilometer lång, både asfalt och grusväg. Man går både genom skog, öppet landskap, gårdar och det finns ett flertal djurhagar längs vägen så man kan få se både det ena och det andra.

39. Spåret
Vi har ett fint ett motionsspår där vi bor. Det är inte så lång sträcka att springa men det är kuperat och omgivet av skog. Det har även en grillplats som brukar vara mysig att grilla korv på.

40. Vårt hem
Nu kanske jag är lite tråkig, men jag älskar verkligen vårt hem och trädgård och har inga alls problem med att vara hemma. Självklart gör jag gärna utflykter men en av mina favoritplatser är ändå mitt hem.

Vad har ni för favoritplatser där ni bor?

One thought on “10 favoritplatser i min hemstad

Add yours

  1. Roligt att hänga med på dessa utmaningarna. Klart hemmet kan få vara med, för mig är det vår stuga på ön utanför Landskrona:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: