Rabarberkräm, sänghämtning och utflykt

Jag började morgonen på mitt sätt, med andra ord gick jag upp tidigare än alla andra, gick på promenad med Bartolo och sedan satte jag mig och skrev en stund. Den starten på dagen älskar jag, den fridfulla morgonen. Efter frukost blev det röjning här hemma, en promenad förbi återvinningen och sedan spenderades resten av förmiddagen ute i trädgården. Ogräsrensning och squashplantorna fick komma ut i jorden. Under tiden som vi fixade lunch passade jag även på att koka kräm på de sista rabarberna vi fick med från mina föräldrar förra helgen. Våra egna rabarber är inte riktigt redo att skördas än, då vi har skogen på baksidan så tar det mycket av solen på våren vilket gör att våra rabarber kommer igång lite senare.

Efter lunch packade vi in oss i bilen, kopplade på släpkärran och körde till Norrköping. Tidigare i veckan hade Joakim hittat en på facebook som sålde en sängram, precis en likadan som vi köpte till Melissa (också begagnad) och då tänkte vi att det var lika bra att slå till eftersom vi tycker den är väldigt bra. Riktigt praktiskt att den har lådförvaring under. Nu kommer det visserligen dröja några månader till innan Wilhelm kan få sin nya säng, och så länge kommer det få agera mer av en myssoffa i hans rum. Lastningen gick smidigt, och vi hade packat med oss lite fika för att göra lite mer av en utflykt av resan. Tanken var att vi skulle hitta ett fint ställe att sitta och fika på, vi kollade ut lite alternativa platser som naturreservat, någon sjö osv. Vi åkte till det ena stället efter det andra bara för att inse att vi var alldeles för långa med släpet för att få plats på parkeringen. Till slut började vi färden hemåt i stället med beslutet att åka av vid första bästa stoppet. Vi hamnade på Löfstad slott, tog en promenad genom den vackra slottsparken och satte oss med vår picknickkorg. I dammen kring oss var det dessutom ankungar till Melissas stora förtjusning.

Nu är sängen inplockad, vi har grillat och spolat av altanen, så vi dimper ner i soffan och myser efter en riktigt bra lördag.

Hur har er lördag varit?

6 thoughts on “Rabarberkräm, sänghämtning och utflykt

Add yours

  1. Den där morgon tiden är riktigt underbar. Promenad och lite tid för sig själv . Gott för dig med en liten skriv stund. Är det fint väder hoppas jag på lite eget mys på morgonen imorgon , för det han jag inte imorse då vi alla skulle iväg tidigt.
    Och vad avis jag blev på rabarber krämen- mums.
    Njut av helgen kram

  2. Är skönt att vakna före de andra emellanåt, man behöver det. Mytsigt att också starta med hundpeomenad. Great att ni fick tag på samma sänggavel även till sonen. Hur långt har ni till Norrköping?

  3. Åh så gott med rabarberkräm! Det ska jag också koka någon dag. Det var kanske lite tur att ni var för långa med bil och släp på ställena där ni först försökte stanna, för det är ju så fint vid Löfstad slott😊

  4. Men du så gott och mnycket barndom för mig med kräm på rabarber. Tänk att den så egentligen sura buske eller vad man nu kallar den för kan ge så mycket godsaker

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: