Kopparödlor och långpromenad med picknick

Under gårkvällen blev det något av en “räddningsaktion” ute på altanen. När jag lagt barnen ropar Joakim att jag måste hjälpa honom. Ute vid altanen låg det två vad vi trodde då var ormar! Med tång och leksaksspade lyckades vi fiska upp dem i en burk och tog upp dem till skogen. Efter lite snabb googlande visade det sig att det var kopparödlor, de har inga ben och kan därför misstas för ormar. Men de var så nöjda med att få komma tillbaka till skogen.

Idag har det verkligen vara sommarväder! Medan Joakim och Melissa var och handlade lekte jag och Wilhelm här hemma och när han ville sova så passade jag på att njuta ute på altanen tillsammans med mitt skrivblock. Efter lunchen som bestod av matlådor som inte hunnits äta upp under veckan gav vi oss ut på långpromenad. Det var full aktivitet i djurhagarna längs vägen, hästar, kor och vi har även stött på både gäss och traktorer. Kalvarna var riktigt nyfikna, främst på Bartolo, och Melissa var stormförtjust över att de följde efter oss. Vi fick även se ett får då det hängde tillsammans med kalvarna. Vi körde favorit i repris från igår och hade packat picknickkorgen, så när lite mer en halva rundan var gjort så hittade vi en skuggig plats och satte oss och fikade. Älskar sådana här utflykter med familjen, de sätter verkligen guldkant på tillvaron och ger ny energi.

Det blev lite över 7 km promenerade och Melissa cyklade ett par av dem. Det börjar bli längre och längre sträckor med cykeln och hon tjatar mer och mer om att hon vill ha trappor på cykeln, vi får se när det väl blir. Efter vår promenad har det mest blivit häng under solseglet på altanen. Helt underbart!

Nu har jag duschat, det är alldeles strax att lägga Melissa innan vi kollar på det sista avsnittet av “En av oss ljuger”. Imorgon fortsätter ledigheten. Vi har inga planer och brukar inte fira nationaldagen på något speciellt sätt. Brukar ni fira?

5 thoughts on “Kopparödlor och långpromenad med picknick

Add yours

  1. Åh så fint av er att rädda kopparödlorna & lämna dom i tryggt förvar i skogen. Jag är sååå ormrädd att jag nog inte vågat. Vår katt tog hem en stor orm en gång men då fick mannen gå & lämna tillbaka den i skogen 😅 Så härligt med värme, långpromenad och picknick. mysigt att gå förbi djurhagar 😊

  2. Så fint av er att rädda dem, just med sådant som krälar tycker jag är lite obehagligt, Så härligt med sommar och ta picknick och promenad låter bara för härligt

  3. Roligt att hitta något annorlunda och sedan Googla. Är de farliga eller kan man känna på dom? Det gjorde ni väl inte eller? 🙂

  4. Hade du inte skrivit att det var kopparödlor hade jag trott det var just ormar, men skönt att ni kunde ta dem till skogen. Mysigt med picknick i sommarvärmen. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: