Nationaldag, fika och låta kreativiteten härja fritt

Den har dagen har haft ett lagom tempo. Vi hade mysfrukost, sedan var Joakim ute i garaget och fixade med sin egenbyggda bil som har nu har lagt upp till försäljning. För honom var det roligare att bygga den än att faktiskt köra, så nu letar den efter en ny ägare. Barnen lekte runt här inne på förmiddagen medan jag satt och skrev lite mitt i allt i kaos de förorsakade. Men det gäller att hitta sina stunder och det är så kul att se att de faktiskt kan leka tillsammans mer och mer, det värmer mammahjärtat något oerhört.

Vid lunch passade jag även på att slänga ihop en vinbärspaj, och Joakim hörde av sig till en av grannarna och frågade om de ville komma över på eftermiddagsfika. Efter lunchen var det promenad med hunden och sedan var vi ute i trädgården, barnen lekte, Joakim rensade ogräs och jag planterade om lite. Sen vid 15-tiden kom grannarna över på fika. Flickorna lekte, Wilhelm fick sova efter att han ätit upp sin rabarberkräm och vi vuxna satt och pratade. Så på så vis blev det ändå lite av ett nationaldagsfirande. Vädret har varit optimalt idag, varmt och skönt men ändå behagligt så att man kan vara aktiv utan att bli precis genomsvett.

Nu på kvällen försöker jag mata in i min hjärna att det faktiskt måndag idag, trots att det känns som söndag. Men en liten planering inför veckan har jag ändå fått till, det är ett flertal bokrecensioner som ska upp, det är tre dagar med jobb och mitt nya manus ska få några fler kapitel under veckan då jag inte har något som behöver redigeras just nu (kors i taket!!) och bara kan fokusera på flödesskrivningen. Ni anar inte hur mycket jag har längtat efter det. Jag tycker om redigeringsprocessen, då får man verkligen skulptera sin text och se den gå från klarhet till klarhet. Men att släppa lös kreativiteten i flödesskrivningen är så stimulerande på ett helt annat sätt och nu ska jag stänga av min analyserande del av hjärnan och följa med dit som kreativiteten tar mig.

Har ni firat nationaldagen?

4 thoughts on “Nationaldag, fika och låta kreativiteten härja fritt

Add yours

  1. Vad gott det låter med paj mums blev lite lagom sötsugen nu på kvällen. Men vad kul att han bygger bilar, det gjorde min sons pappa innan han gick bort I cancer. Han byggde egna rallybilar och jäklar vad han vann. Vi har firat lite lagom idag . Följer förresten dig nu, du får super gärna följa tebax. kram

  2. Låter som en härlig dag. Visst är det kul att redigera men att bara få sätta sig och flödesskriva är magiskt. Bara låta orden och meningarna ta form.

  3. Det var verkligen härligt väder igår och lagom varmt. Jag är imponerad att du kan skriva trots att barnen lekte runtomkring dig. Kan tänka mig de inte var lugna? 🙂

  4. Oh så härligt med mysfrukost! Låter spännande med egenbyggd bil 😊 Himla gott med vinbärspaj, får alltid så fina minnen av mormor när jag hör om vinbär 🤗

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: