“Små citroner gula” av Kajsa Ingemarsson

Fakta

Författare: Kajsa Ingemarsson
Förlag: Bokforum Förlag, Månpocket
Utgiven: 2004
Antal sidor: 325
Genre: Samtida skönlitteratur, feelgood

Handling

Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora.

Omdöme

En välskriven bok som är lätt att hänga med i, språket är fint och bjuder på en hel del vassa formuleringar som får det att dra i mungiporna. Jag tycker mycket om karaktärerna även om jag bara vill ruska om Anges och skrika åt henne i vissa situationer. För mig kändes slutet ganska uppenbart, men det är det ofta i denna typ av böcker men det gör inget för den bjuder på ett flertal vändningar på vägen dit. Boken handlar mycket om att vändpunkter i livet, att hitta sig själv och hur man växer genom saker som inträffar i livet. En charmig bok som bjuder på många leenden men innehåller även svärta. En perfekt bergochdalbana av känslor helt enkelt, och det tar upp lite tyngre ämnen som bland annat sorg och missbruk. Den innehåller romantik men det är inte i huvudfokus, vilket jag tycker är en trevlig omväxling mot många andra böcker i samma genre det där ofta får en stor del. Mat finns det mycket av i boken och jag kan inte undgå att bli hungrig av att läsa allt gott som serveras.
En varm och charmig bok som lämnar en med ett leende på läpparna. Jag vet att det har gjorts en filmatisering av boken men har inte sett den, någon som vet om den är lika bra som boken?

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: