“36 frågor om kärlek” av Callum Bloodworth

Fakta

Författare: Callum Bloodworth
Förlag: Bazar förlag
Utgiven: 2021
Antal sidor: 351
Uppläsare: Viktor Åkerblom
Genre: Samtida skönlitteratur, feelgood

Handling

Dylan Lantz har rejäl åldersnoja och vill absolut inte prata om den stundande 30-årsdagen. Han vill inte heller prata om att han är singel, avskyr sitt jobb eller att han är usel på förhållanden. I ett svagt ögonblick går han med på en pakt med sin bästa vän Emma att hitta kärleken innan hans födelsedag, och accepterar blinddejten som hans mamma ordnar åt honom. Då träffar han Nora. Laddar med 36 frågor, som sägs vetenskapligt garantera bättre dejtinglycka, försöker han vinna hennes hjärta. Men det finns två problem. Han har inte berättat om sin bror Max eller om Emma, som han delar lägenhet med och hittills varit den viktigaste kvinnan i hans liv.

Omdöme

Den är välskriven och har ett bra flyt som gör att man försvinner in i boken. Gestaltningarna är målande och man får en tydlig bild av både miljöer och karaktärer. Språket är ungdomligt och briljant med vassa formuleringar och har fått in konversationerna som sker via sms på ett snyggt sätt. Historien är berättad ur Dylans perspektiv i jag-form så man får komma honom riktigt nära som läsare. Jag tycker riktigt mycket om Dylan, känner med honom men samtidigt kan jag bli riktigt frustrerad och vilja skaka om honom ordentligt. Sen har jag lite svårt för böcker där det är mycket alkohol inblandat, mest för att jag inte kan relatera till den delen med att dricka så mycket så att man blir redlös. Men det passar ändå in i boken och med karaktärerna. Och jag älskar dynamiken mellan Dylan och Emma, och hela kompisgänget egentligen.
Slutet är ganska uppenbart, men det gör inget. Vägen dit är fylld med mycket känslor, vändningar och har en i ett järngrepp ändå. Jag uppskattar verkligen all svärta i boken, det är mycket sorg och skuldkänslor – något som livet kantas utav och hjärtat krossas ett par gånger under läsningen. Samtidigt innehåller den mycket humor och bjuder på många leenden. Jag har skrattat, blivit alldeles varm i hjärtat och fällt några tårar.
En mycket läsvärd feelgood som tog slut alldeles för fort! Det är mycket croissanter och socker i boken så räkna med att den triggar sötsuget. 

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: