Jordgubbsplockning och utehäng

Igår såg jag på Facebook att Hydéns jordgubbar hade öppet för självplockning idag, så la fram förslaget att vi kunde åka dit och alla nappade på det. Vi kom dit en liten stund efter att de hade öppnat och det var bara ett par andra där. Det är ganska svårt att förstå hur mycket jordgubbar det är egentligen under de här långa tälten! Barnen bar stormförtjusta i att kunna gå och plocka själva, och många hamnade i munnen. Självklart smakade även jag och Joakim på ett par stycken när vi plockade. Så goda jordgubbar! Vi plockade på oss tre liter, och när vi kom fram till kassan blev vi förvånade över priset. 40 kr/litern, jag som hade räknat med typ 55kr/litern som det är i affären. Det var nästan så att vi skulle gått och plockat några liter till! Men det kommer bli fler turer hit i sommar och plocka. Kanske åker vi till något mer självplockning, någon som har en bra att tipsa om?

När vi kom hem blev det en promenad där vi även passade på att slänga lite återvinning och sedan var det dags för lugn. Eftermiddagen spenderades ute i trädgården, rensade lite ogräs och sparkade boll med barnen. Givetvis blev det jordgubbar och glass på eftermiddagen. När det kom en som är intresserad av att köpa Joakims egenbyggda bil så satt jag och läste/skrev ute på altanen medan Melissa ritade och Wilhelm sov. Den här killen som var och tittade på bilen ska fundera lite och återkomma under veckan, så vi får se vad som händer med bilen fr

Till kvällen blev det hemgjord pizza på grillen, men den fick tyvärr ätas inne då det blåste ordentligt. Och nu intar vi soffan efter en härlig dag med många skratt och leenden och ytterst få bråk och sura miner. Det är stort med tanke på hur envisa barn vi har!

Hur har er lördag varit?

4 thoughts on “Jordgubbsplockning och utehäng

Add yours

  1. Vi plockade ofta jordgubbar på Öland när jag var liten och gör ibland fortfarande. Det är ju såååå billigt!

  2. Åh vad mycket ni plockat. Jordgubbar är ju det bästa på sommaren så himla gott och något man kan äta sig mätt på om dom är söta och goda. Självplockning är ju toppen.

  3. Nu belv jag verkligen avis på dig. när jag bodde i Småland var jag ofta med mamma på självplockning av jordgubbar. Häromkring finns få ställen och ett av dem jag var på för något år sedan var även svindyrt och det var ont om gubbar. Spara några liter till mig snälla…..

  4. Låter som en bra dag! Mysigt att plocka jordgubbar, det är verkligen så gott. Inte fel heller med hemmagjord pizza 😍

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: