Söndag – andjakt, jordgubbar och planer för nästa vecka

Ännu en vecka till ända, och slutet av veckan har bjudit på flera goda nyheter och ännu en delar jag med mig av i ett inlägg imorgon. Idag var det de vanliga söndagsbestyren med planering av matsedel och veckohandling. Vi tog även en promenad efter lunch där vi passade på att slänga lite återvinning. Vi har ett par backar med återvinning i garaget och de har varit ganska så fulla så nu betar vi ner på dem när vi ändå går förbi på promenad. Tyvärr var det desto kyligare ute idag så det var inte riktigt lika skönt som på promenaden igår, men när vi kom hem igen hade solen kommit fram och det kändes verkligen i temperaturen. Som vanligt när vi kom tillbaka så stannade vi ute i trädgården. Rensade ogräs, plockade och ordnade. Rätt som det är så hör jag en massa kvackande och säger till Joakim att det låter som ankor. Han skrattar åt mig men ett par sekunder ropar han. Då står han högst upp på vår ena kulle och tittar ner hos grannen som håller på att bygga pool. Jag och Melissa springer upp till honom, och mycket riktigt där är en andmamma med åtta ungar. De verkade bo under deras nybyggda poolhus, och låg och tryckte vid L-stöden på tomten. Grannen kommer ut och ska kapa plankor för sitt altanbygge och vi försöker ropa på honom men han har hörselskydd på sig och hör oss inte. Änderna blir skrämda av ljudet och försöker fly över till vår tomt. Där står vår hund och andmamman flyger upp på grannens släp medan andungarna springer tillbaka in på grannens tomt. När andmamman flaxar omkring får Bamako syn på den och börjar jaga den vilket får den att flyga in på vår tomt och då sätter Bartolo fart efter den. Andmamman är på väg över till nästa granne när Bartolo klipper den i luften precis över staketet. Direkt springer jag efter honom och får honom att släppa den, och andmamman tar sig in i skogen. Joakim drar på sig ett par handskar och följer efter för att se om han kan hitta henne för att se om hon är skadad. Tyvärr hittade han inte henne, men hon låg väl och gömde sig någonstans. Andungarna springer över vägen till en annan granne och vi ger oss på att försöka fånga in dem innan de sprider ut sig över hela området som har många katter och hundar. Men rackarns vad snabba de är. Tyvärr hade skatorna bättre lycka än vad vi hade och en granne fick plocka upp ett gäng döda andungar i sin trädgård. De som vi såg försökte vi fösa mot skogen där vi senast såg mamman, så förhoppningsvis klarar sig några utav dem.

Efter vår andjakt slog vi oss ner på altanen med glass och jordgubbar. Det märks att vi plockade alldeles för få jordgubbar igår när vi var på självplocken, nästa gång blir det att ta med sig en hink och fylla! Melissa kunde inte sluta prata om änderna och jag kan bara anta vad hon kommer berätta på förskolan imorgon. Men hon verkade inte bli så skärrad över att se Bartolo springa runt med en and i munnen, vilket är väldigt skönt!

Joakim och Melissa gick bort för att hjälpa en annan granne med hans svarv och lekte sedan i lekparken med några kompisar till Melissa. Jag och Wilhelm lekte här hemma och när han blev trött så passade jag på att duscha innan det blev dags att fixa kvällsmaten.

Nästa vecka är det midsommar, jisses vad fort tiden går! Nästa vecka kommer det att vara fullt upp. Det kommer respons från redaktören, jag ska försöka hinna med att lämna feedback på ett manus jag testläst och ge mig i kast med nästa. Det kommer komma upp ett flertal bokrecensioner på bloggen och fler saker som jag håller på att rensa ut ska upp på tradera. Sen ska det jobbas, skrivas och vardagslivet ska gå ihop sig och självklart blir det midsommarfirande!

Hur har er söndag varit? Har ni några planer för midsommarfirandet?

5 thoughts on “Söndag – andjakt, jordgubbar och planer för nästa vecka

Add yours

  1. Åh stackars andungar och mamman. Så tråkigt. Men vad gott för er med jordgubbar. Vi har haft en riktig ätar söndag med kalas tårta och massa annat gott. Nu ser jag framemot en ny vecka. Kram

  2. Nej oh vad synd med andmamman och ungarna synd att allt blev som det blev, men ni gjorde ju verkligen allt för att det skulle räddas. Gott med jordgubbar och glass =D

  3. Åh vad hemskt, med andfamiljen. Ja så lätt att bli skrämd, och så tråkigt att flera ungar dog. Hoppas mamman hittar de som överlevde. En pool hade man velat ha sådana där varma dagar. Så mysigt.

  4. Alltså änder har jag aldrig haft mycket för. Förr var jag skiträdd för dem så barnen på förskolan jag jobbade på räddade mig alltid från dem typ. Sista åren jag bodde i huset hade grannen som byggt en egen damm i trädgården bon för änder typ. Ändfamiljer kom och bodde där dels vid sjöarna omkring. Kul för honom men inte för oss när de ofta skulle barikera sig på våra berg och klippor.

    Men men såklart hoppas även jag att anden klarade sig men bra att voven sa ifrån tycker jag

  5. Jag kan tycka det är skönt att när solen inte ligger på så starkt. Men jag är inte sån som föredrar solen heller. Gillar mer blandat:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: