“I ljuset av månen” av Wilma Sjökvist

Fakta

Författare: Wilma Sjökvist
Förlag: Simusdotter
Utgiven: 2022
Antal sidor: 61
Uppläsare: Emma N. Simu
Genre: Fantasy

Handling

Rayn är menad att bära ett ansvar som hon inte vill vara ämnad för. Hon har en uråldrig kraft i sina ådror. Det är enbart blodet och hennes ursprung som gör henne till någonting. Arvtagerska i ett döende släkte. Men hon vill inte vara någonting, i alla fall inte det som hennes föräldrar säger är hennes öde. Nej, hon vill vara den som bestämmer vad hennes blod betyder. För att bryta sig fri från det måste ett kaos först bryta ut och ta henne i en ny riktning.
När en förödande brand bryter ut i byn tar hon upp jakten på en varg som lämnat en död kropp efter sig. Men vargen visar sig vara något helt annat än hon trodde, en annan sanning kommer fram och hon måste avgöra vem som är den egentliga fienden.

Omdöme

En riktigt spännande fantasynovell med ett tydligt driv framåt. Den är skriven i jag-form så man får komma riktigt nära Rayn i alla tankar och känslor. Jag känner verkligen med henne i kampen att vilja gå sin egen väg, men samtidigt Gestaltning av både miljö och karaktärer är fantastisk och jag kan verkligen se allting framför mig. Jag fascineras av kraften som Rayn och hennes mor besitter, och jag kan verkligen föreställa mig hur den känns.Men eftersom det är från Rayns perspektiv och inte ett allvetande så blev blev jag lite fundersam på några ställen kring hur hon själv kunde veta/se vissa saker. Den har även lite inslag av romantiska känslor som lyfts fram på ett fint sätt. Berättelsens upplösning är briljant och spännande och man blir sugen på att veta hur det går för karaktärerna efteråt. En riktigt bra novell som jag inte ville skulle ta slut.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

För er som inte hört talas om förlaget Simusdotter innan så ger de ut fantasy med HBTQIA + karaktärer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: