Kontrakt, bakning och ljudbok

Vilken måndag det har varit! Mina ögon går snart i kors och det är kanske inte så konstigt då dagen har gått i ett. Jag gick upp tidigt för att kunna och sitta och läsa manus jag testläser just nu ostört, vilket är omöjligt om dagarna. Efter att ha läst fem kapitel var det dags att väcka barnen och fixa frukost. När Melissa var lämnad på förskolan så tog jag, Wilhelm och Bartolo en lite längre promenad än vi brukar, tänkte att det var lika bra att passa på då det visat att det skulle regna senare under dagen. När vi kom tillbaka så fick Wilhelm leka runt i trädgården medan jag rensade ogräs. Efter ett tag märktes det på honom att han ville sova, så vi begav oss in. Vi är lite bortskämda med att det bara är att lägga honom i hans säng när han är trött och att han somnar av sig själv. Jag gick igenom mejlen och där hittade jag ett riktigt roligt mejl, nämligen avtalet för novellen som ska ingå i antologin Jul igen 2022. Nu är kontraktet påskrivet och har åkt tillbaka till förlaget! Tänk att min novell “Vinterhäxans dotter” ska få vara med i antologin! Så nu väntar jag med spänning på att få respons från redaktören på min novell och att Ismera ska få komma ut i världen.

Avtal för novellen är påskrivet

Det blev även några rader skrivna på det nya manuset innan lunch och jag tror att jag kommer nå veckans skrivmål redan innan helgen. Efter lunch så följde Joakim med och hämtade Melissa så vi kunde gå en lunchpromenad direkt. Än så länge hade inte regnet kommit även om mörka moln tornade upp sig längre bort. När vi kommit ungefär halvvägs till återvinningsstationen tilltog vinden och fick “nu börjar det snart regna”-karaktär så vi pinade på, slängde återvinningen som vi hade med oss och vände hemåt istället för att fortsätta vidare på rundan. Och tur var väl det för det började komma en del regnstänk när vi kom in i samhället igen. När vi kom tillbaka fortsatte Joakim att jobba och jag och barnen bakade hallongrottor i långpanna inför midsommar. Regnet föll utanför fönstret och Melissa ville se på film och Wilhelm ville sova igen, så då passade jag på att fota lite inför kommande bokrecensioner och plockade iordning en kasse med lite saker som en vän som precis fått barn ska få av oss.

Ljudbokskontrakt

Nu är det bestämt! Min novell i Mörka rummet som kommer ut under sommaren hos Everlasting Publisher kommer även att läsas in som ljudbok. Releasedatumet för novellen är inte helt fast ännu så det håller jag på ett tag till. Inläsaren kommer vara Kristina Dowling, hon är ganska ny som inläsare men jag har lyssnat på när hon läser och hon är så duktig! Dessutom är hon författare och debuterar till hösten. Som jag längtar tills att få höra henne ge en röst åt mina karaktärer! Så det är mycket som är på gång och nu inväntar jag respons från redaktören, om det är något mer som ska redigeras eller om novellen ska vidare på korrektur!

Mörka rummet blir ljudbok

Nu blir det att varva ner en stund innan det är dags att lägga huvudet på kudden som just nu lockar väldigt mycket!

Hur har er start på veckan varit?

9 thoughts on “Kontrakt, bakning och ljudbok

Add yours

  1. Wow vad det händer mycket inom ditt författarskap! Grattis! Är så imponerad över din motivation när det kommer till att ta tillfällen i akt och jobba när du kan.

  2. Det är så intressant att följa din skrivresa. Stort grattis till kontrakten och skriv på, du har något stort på gång.

  3. Hur mycket hinner du med på dagarna egentligen? :-)Så impad. Ser verkligen fram emot att få läsa dina verk. Så roligt att få följa din författarresa.

  4. Grattis än en gång och jag har ju också hört henne läsa (Kristina) Och tror det kommer bli toppen att hon ska läsa in dina noveller. Så gott med hallongrottor😍

  5. Stort grattis till att du ska få det publicerat & inläst! Det får du uppdatera oss om här så vi kan lyssna sedan 🤗❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: