“Drömmagi” av Gabriella P. Kjeilen

Fakta

Författare: Gabriella P. Kjeilen
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2019
Uppläsningstid: 58 minuter
Uppläsare: Helena Zetterman
Genre: Paranormal romance, novell
ISBN: 9789188487483

Handling

Sorgen ligger som ett mörkt täcke över Sebastians liv efter olyckan. Nätterna kantas av mardrömmar och dagarna är fyllda av ständig smärta. Inget i livet känns ljust längre. Inte förrän Moa, en kvinna han aldrig tidigare mött, dyker upp i hans drömmar.

Moa har precis flyttat in i sin nya lägenhet och känner sig redo för att äntligen slå sig ner någonstans efter flera år på resande fot. Det hon inte räknar med att finna mannen i lägenheten bredvid. En man som bär på smärta värre än hon någonsin känt förut. Hon vet att hon inte borde, men hon kan inte låta bli att försöka hjälpa honom.

Omdöme

En riktig pärla till novell. Handlingen är enkel att följa med i och allt eftersom man läser/lyssnar får man reda på vad Sebastian har varit med om, något som är bland det värsta jag kan tänka mig. Gestaltningen av både karaktärer och miljöerna är tydliga och jag försvinner in i deras värld när jag lyssnar. Som läsare får man följa både Sebastian och Moa, två karaktärer som jag verkligen känner för trots att jag spenderat mindre än en timme tillsammans med dem. Moas kraft att ta sig in i andras drömmar är spännande och framhävs på ett fint sätt som gör att förmågan känns självklar. Det är inte mycket magi i novellen och jag tror även de som inte är så särskilt förtjusta i fantasy skulle uppskatta den. Moa hjälper Sebastian att bearbeta sitt trauma genom drömmarna och jag tycker den visar hur sorg och sorgbearbetning kan te sig. Relationen som utvecklas mellan dem känns genuin och inte sådär sockersöt som det kan bli emellanåt i romance. De stöter på sina hinder, konfronteras med sina känslor även om utfallet är rätt givet. Novellen har mycket värme men även en hel del smärta och sorg, vilket ger den en perfekt balans och den lämnar mig med ett leende på läpparna.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐

2 thoughts on ““Drömmagi” av Gabriella P. Kjeilen

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: