“Någon som du” av Stefan Holm och Jessica Eriksson

Fakta

Författare: Stefan Holm och Jessica Eriksson
Förlag: Everlasting Publisher
Utgiven: 2022
Uppläsare: Kristina Dowling
Uppläsningstid: 1 h och 34 min
ISBN: 9789188989222

Handling

Benjamin har aldrig varit den som tar för sig, vare sig på jobbet eller i privatlivet. Men när han ned kort varsel får åka på en jobbresa till Paris över Alla hjärtans dag är det uppstarten till något nytt. På Arlanda lägger han märke till en kvinna som nästan tar andan ur honom. Hon var dessutom platsen bredvid hans på flyget  känslor väcks inom honom som han inte trodde sig ha. Och när planet väl landar i Paris greppar han förtvivlat efter ett sätt att få träffa henne igen. Men hur fångar man någons uppmärksamhet? Hur vet man att någon är intresserad? Och kan Benjamin hitta tillbaka till tron om kärleken i romantikens huvudstad?

Omdöme

Mysig novell som är en riktigt alla hjärtansdag pärla! Flytet och språket är bra, jag gillar miljön i Paris och hade gärna haft mer skildringar därifrån för att skapa ännu mer stämning. Riktigt uppfriskande att få följa en romance från killens perspektiv. Jag tycker lite synd om Benjamin som blivit bränd tidigare i livet, verkar vara väldigt ensam och tappat hoppet om kärlek och gillar väldigt mycket att känslor väcks i honom och han får tillbaka lusten för kärlek. Personligen tycker jag att han blir på gränsen till besatt av Jenny, kan inte fokusera på jobbet eller något annat förutom att vilja träffa henne igen, vilket inte riktigt går ihop i min hjärna när han bara träffat henne en gång. Till viss del kan jag ändå förstå känslorna han har och att det finns ett intresse av att lära känna henne mer. Sättet han uppvaktar henne på är mysigt och jag sitter och ler flera gånger om, men det blir lite väl sött för mig ibland. Gillar att Benjamin ändå växer till sig under novellen och börjar ta för sig mer, och att kvinnan från flygplatsen är precis vad han behövde för att göra just det. Handlingen är ganska så given men jag uppskattar det öppna slutet väldigt mycket! Novellen bjuder på värme, leenden och hopp om kärlek och start av något nytt. Jag kan helt klart rekommendera den för den som gillar hjärtvärmande romance.

Mitt betyg ⭐⭐⭐

One thought on ““Någon som du” av Stefan Holm och Jessica Eriksson

Add yours

  1. Skönt med något lättsamma besättelser ibland. Det förutsägbara kan ibland vara skönt att ta det av i en oförutsägbart liv. Tack för tipset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: