Fredagsdrink och bärskogen

Näst sista arbetsveckan innan semestern avverkades igår! Trots att jag bara arbetar 2-3 dagar i veckan på sjukhuset just på då jag är föräldraledig på 50% så är det full nedräkning inför semestern. Det firades med varsin drink och lite sällskapsspel på framsidan i kvällssolen sen när barnen hade somnat.

Kvällen avslutades framför Stranger things och vi kom i säng senare än vad det var tänkt, men det gjorde faktiskt inget då barnen inte var igång förrän vid åtta idag.

Trädgårdsfix och en tur i bärskogen

Idag var det mulet och betydligt svalare än gårdagen, så då bestämde vi att det var optimalt för att fixa i trädgården. Ogräs rensades från både häck och land och en del omplanteringar blev gjorda. Efter en enkel lunch med kesoplättar och ett kort samtal med min redaktör (mer om det kommer framöver) så bar vi oss ut i skogen. Tanken var att kika över ett av våra svampställen som alltid brukar ge tidiga fynd. Tyvärr hade de skövlat där så marken var uppriven, däremot kunde vi gå loss på blåbären som hunnit mogna. På väg hem i bilen somnade båda barnen och vi bestämde oss för att kolla in ett ammat ställe. Jag har nog aldrig varit med om så mycket vilda smultron på samma ställe bara något meter från vägen, så det en hel del plockat medan baren fick sitta kvar och sova i bilen i skuggan. När vi kom hem blev det smulpaj med multrpn och blåbär, och vi har så det kommer räkna till några frukostar framöver.

Nu har vi grillat och det är snart dags att lägga barnen innan vi intar ett av sommarens favoritställen – kvällssolen på framsidan.

Hur har er lördag varit?

7 thoughts on “Fredagsdrink och bärskogen

Add yours

  1. Så underbart med besök i skogen! Kommer nog också ta en promenad i skogen ikväll med katterna, så härligt 🤗 Himla avis på alla goda bär, oj så gott!

  2. Så mycket smultron ni hittade. Blir ju så gott. Lite skönt att det blivit svalare, och nu är det mer lagom varmt ute.

  3. Mysigt ju! Jag kollar också på Stranger things nu från början faktiskt för att till slut få se de nya avsnitten =)

  4. Så härligt med sällskap spel och bara o njuta 🙂 det är viktigt i livet 🙂 fina bilder 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: