“Mirele Dangin” av Caroline Hurtig

Fakta

Författare: Caroline Hurtig
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2016
Antal sidor: 354
Genre: Fantasy
Serie: De sista gudarna – Del 1
ISBN: 9789198186451

Handling

Mirele Dangin har alltid vetat att hon kommer att dö innan hon fyllt tjugofem år. Hon vet inte när eller hur. Det enda hon vet med säkerhet är att det är hennes far som kommer att döda henne.
För länge sedan avsade sig folket sin tro och deras gudar förvisades. Vissa säger att de dog medan andra tror att de finns kvar. Ingen minns längre hur det gick till förutom att gudarna kastade en förbannelse över de fem högsta familjerna innan de försvann. Förbannelser som plågat landet Medaria sedan dess. Ett land som styrs av Mireles tyranniska familj Dangin.
Folket har fått nog, och allas ögon riktas mot Mirele som kastas in i ett spel av makt och intriger.
Vem är vän och vem är fiende? Finns det någon hon kan lita på?
Och var är de sista gudarna?

Omdöme

I boken får man framförallt följa Mirele, men ibland även hennes far och en annan kvinna. Språket är vackert och målande. Jag märkte av några enstaka korrekturmissar men det är inget som egentligen stör läsningen utan bara sådan som min hjärna snappade upp för den har varit inställd på korrektur det senaste. Gestaltningarna är tydliga men ger ändå utrymme för fantasin. Världsbygget är fantastiskt och jag vill veta mer om det, väsendena och myterna. Att varje regerande släkte har en förbannelse för sig är väldigt intressant, spännande och försvårar verkligen saker för karaktärerna. Det tog lite tid innan jag kom in i boken och fastnade för den, men efter ett par kapitel ville jag inte sluta läsa. Handlingen är spännande och gripande. Det är ett politiskt spel och det är svårt att veta vem som går att lita på, hemligheter avslöjas och nya allianser bildas. Romantiken i den är både vacker, sorgsen och hjärtskärande. Det är lätt att ta till sig karaktärerna och mitt hjärta ömmar för flera utav dem. Jag uppskattar verkligen Mireles karaktärsutveckling! Och slutet, det är omöjligt att inte vilja läsa vidare efter det! Författaren har lämnat många trådar som jag verkligen vill veta mer om och som jag hoppas kommer vävas in mer i de kommande böckerna. Gillar du fantasy kommer du definitivt gilla denna!

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️+

2 thoughts on ““Mirele Dangin” av Caroline Hurtig

Add yours

  1. Låter som en helt underbar bok att lyssna på 🙂 ska kika upp den på nexstorry

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: