Skrivträff

Igår blev det en tidig morgon för mig, och efter en promenad med hunden och frukost satte jag mig i bilen vid 06.30 och började köra mot Laxå. Destinationen var en stuga vid sjön Skagern och mitt livs första skrivträff. Bilresan tog strax under två timmar men det kändes inte alls så långt med en ljudbok i högtalarna. Väl framme var det svårt att veta vilken stuga det var eftersom stugan i sig inte hade en egen adress och jag hälsade på vid fel stuga först, men det var bara att köra vidare. Vid strax innan nio var jag på rätt ställe och träffade Hanna för första gången, vi har pratat på instagram tidigare och det var så roligt att få träffas fysiskt nu också!

Vi parkerade oss med datorerna på altanen som vätte ut mot sjön. Ni ser på bilderna nedan hur fantastiskt läge det var! Vi gjorde oss hemmastadda och pratade manus och böcker innan första skrivpasset satte igång. Efter någon timme (tiden gick alldeles för fort och var omöjlig att hålla reda på) var det tepaus innan det skulle bli för varmt. Strax efter tolv blev det enkel lunch i form av halloumiraps, så gott! Det behövs inte mer i värmen. Efter lunch blev det ännu ett skrivpass innan det blev en badpaus. Vi var väldigt förskonade från värmen i skuggan på altanen och det fläktade behagligt men det var riktigt skönt att ta sig ett dopp och simma runt lite. Sedan skar vi upp lite vattenmelon och tog fram vindruvor till det sista skrivpasset iförda handduk på altanen. Ni hör ju, vi levde hur gott som helst!

Det var en riktigt mysig och avslappnad dag! Vi tog dagen lite som den kom även om givetvis var fokus på att skriva så var det lika mycket att umgås. Så himla kul att träffa en likasinnad och jag har verkligen funnit en ny vän och författarkollega som jag trivs otroligt bra med! Fokuset under skrivpassen var super och munnarna gick i ett i pauserna. Det pratades mycket om manus, projekt, böcker och förlag, och annat runt omkring. Mitt manus har ökat med nästan 4000 ord under dagen och kroppen fylldes med en sprudlande energi! Det enda problemet med dagen var att den gick alldeles för fort!! Jag hade kunnat stanna där hur länge som helst kändes det som men när klockan närmade sig halv fem på eftermiddagen började det bli dags att dra sig hemåt igen.
Vi har redan bestämt att vi ska ha en skrivträff i höst och då blir det te och filtar, riktigt skrivmys!

6 thoughts on “Skrivträff

Add yours

  1. Det låter helt fantastiskt! Vilken himla bra idé att skriva tillsammans men var för sig. Förstår att fokuset infann sig.
    Skönt att ni kunde svalka er med ett bad också.

  2. Det låter supermysigt! Och ändå effektivt! Skönt att kunna fokusera till 100% på skrivandet en dag så där och göra det tillsammans med någon inom samma “bransch”! Verkar vara en inspirerande miljö också.

  3. Vad roligt att åka iväg så. Jag kan tänka mig att det är inspirerande att få träffa likasinnade och att få byta erfarenheter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: